19.1 C
Athens

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 3-1: Με Ράσφορντ και Άντονι τής έσπασε το νικηφόρο σερί και την πλησίασε στην κορυφή (vid)

Το παρθενικό γκολ του Άντονι στο ντεμπούτο του σε συνδυασμό με τα δύο υπέροχα τέρματα του Ράσφορντ έφεραν την τέταρτη σερί νίκη για τους Κόκκινους Διάβολους που έσπασαν το αήττητο σερί των πρωτοπόρων Κανονιέρηδων

Το παρθενικό γκολ του Άντονι στο ντεμπούτο του σε συνδυασμό με τα δύο υπέροχα τέρματα του Ράσφορντ έφεραν την τέταρτη σερί νίκη για τους Κόκκινους Διάβολους που έσπασαν το αήττητο σερί των πρωτοπόρων Κανονιέρηδων

Μια νίκη σε δεύτερο ντέρμπι και μια τέταρτη σερί στο πρωτάθλημα επιβεβαιώνει πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μπει σε τροχιά τετράδας και όχι μόνο! Δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο με 3-1 απέναντι στην Άρσεναλ στο Ολντ Τράφορντ βάζοντας και τέλος στο νικηφόρο σερί των πέντε αγώνων των παικτών του Μικέλ Αρτέτα.

Κάπως έτσι οι Κόκκινοι Διάβολοι πλησίασαν στο -3 από την κορυφή και άφησαν για τα καλά πίσω τους το κάκιστο ξεκίνημα στα δύο πρώτα ματς ενώ έχουν κι άλλους λόγους να χαμογελούν. Όπως το γκολ του Άντονι στο ντεμπούτο του (φανέλα βασικού) με τη συμπλήρωση 35′.

Ο Έρικσεν άνοιξε στον Μπρούνο Φερνάντες ο οποίος δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα – ο διαιτητής άφησε το πλεονέκτημα – με την μπάλα να καταλήγει στον Ράσφορντ. Ο Άγγλος άνοιξε δεξιά στον αμαρκάριστο Άντονι και ο Βραζιλιάνος με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 για να το πανηγυρίσει έξαλλα.

 

Η Άρσεναλ σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες νωρίτερα για να προηγηθεί, με κορυφαίες τις δύο του Μαρτινέλι που αποσόβησε με σπουδαίες επεμβάσεις ο Ντε Χέα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αναθαρρήσει με το γκολ μεν, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα για να φτάσουν στην ισοφάριση στο 60′ με το πολύ όμορφο πλασέ του Σάκα μετά την κάθετη του Έντεγκααρντ και την – καταλάθος – πάσα του Νταλότ στον Άγγλο στην προσπάθειά του να κόψει τον Ζεσούς.

Παρόλα αυτά η Άρσεναλ δεν έπειθε με την εικόνα της στον τρόπο που δεχόταν τις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Από μια τέτοια την έπαθε στο 66′ με τον Φερνάντες να πετά κάθετα στον Ράσφορντ και να τον βγάζει τετ α τετ για να σκοράρει εκείνος για το 2-1.

Τα πάντα τελείωσαν σε μια παρόμοια φάση στο 75′ με τον Έρικσεν να φεύγει τετ α τετ και να γυρίζει στον αμαρκάριστο Άγγλο που σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Η Άρσεναλ κατέρρευσε και κυνήγησε ένα γκολ για να ξαναμπεί στο ματς μόνο με κάποιες προσωπικές ενέργειες του Φάμπιο Βιέιρα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν, Μαρτίνες (80′ Μαγκουάιρ), Μαλάσια, ΜακΤόμινεϊ, Έρικσεν, Άντονι (58′ Ρονάλντο), Φερνάντες, Σάντσο (67′ Φρεντ), Ράσφορντ (80′ Καζεμίρο)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ (81′ Τομιγιάσου), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (74′ Ενκέτια), Τζάκα, Λοκονγκά (74′ Βιέιρα), Σάκα, Μαρτινέλι, Έντεγκααρντ (74′ Σμιθ Ρόου), Ζεσούς

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 3/9

Έβερτον – Λίβερπουλ 0-0

Γουλβς – Σαουθάμπτον 1-0 (45+1′ Ποντένσε)

Μπρέντφορντ – Λιντς 5-2 (30′ πεν., 43′, 58′ Τόνεϊ, 80′ Εμπεουμό, 90+2′ Γουισά / 79′ Ρόκα)

Νιούκαστλ – Κρίσταλ Πάλας 0-0

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπόρνμουθ 2-3 (33′ Κουγιατέ, 45+2′ πεν. Τζόνσον / 51′ Μπίλινγκ, 63′ Σολάνκε, 87′ Άντονι)

Τότεναμ – Φούλαμ 2-1 (40′ Χόιμπιεργκ, 75′ Κέιν / 83′ Μίτροβιτς)

Τσέλσι – Γουέστ Χαμ 2-1 (76′ Τσίλγουελ, 88′ Χάβερτς / 62′ Αντόνιο)

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (74′ Μπέιλι / 50′ Χάαλαντ)

Κυριακή 4/9

Μπράιτον – Λέστερ 5-2 (10′ αυτ. Τόμας, 15΄ Καϊσέδο, 64΄ Τροσάρ, 71΄ πεν., 90+7′ Μακ Άλιστερ / 1΄ Ιχεανάτσο, 33΄ Ντάκα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 3-1 (35′ Άντονι, 66′, 75′ Ράσφορντ / 60′ Σάκα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς