18 C
Athens

Άρης – ΠΑΟΚ: Ντέρμπι με ερωτηματικά, ανάγκες και ένα μεγάλο «πρέπει»

Άρης και ΠΑΟΚ συγκρούονται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (4/9, 21:30) στο πρώτο ντέρμπι της φετινής σεζόν στη Super League με τις δύο ομάδες να θέλουν για τους δικούς τους λόγους τη νίκη σε ένα γήπεδο που αναμένεται κατάμεστο.

Από τη μία οι Κίτρινοι που ζουν στην μετά-Μπούργος εποχή και θα πορευθούν με τον Απόστολο Τερζή σε ένα ακόμη ντέρμπι και από την άλλη οι Ασπρόμαυροι του Ραζβάν Λουτσέσκου που αναζητούν το «τρία στα τρία» στην εκκίνηση της σεζόν για να πατήσουν ξανά κορυφή, μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Ο Άρης προέρχεται από τη βαριά ήττα με 3-1 από τον Παναιτωλικό που έφερε και την απομάκρυνση του Χερμάν Μπούργος και θέλει να βγάλει αντίδραση με τη βοήθεια του κόσμου του. Ο Λουίς Πάλμα θα βρίσκεται στη διάθεση του Τερζή αλλά αποτελεί ερωτηματικό το αν θα ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα, με τον Μανού Γκαρθία να έχει καπαρώσει ήδη τη φανέλα στο «10» και τον Νταμπό να πλαισιώνει τον Ντουκουρέ στα χαφ. Ο Μαζικού κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει στο δεξί άκρο της άμυνας ελλείψει του Οντουμπάτζο και οι Μαντσίνι – Ιτούρμπε στα άκρα της επίθεσης.

Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ θα πάει με τη γνωστή συνταγή των τελευταίων αγώνων στο «Βικελίδης» διατηρώντας όπως όλα δείχνουν τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης και τον Κουλιεράκη στο πλάι του Ίνγκασον στην άμυνα.

Για τον Άρη το «πρέπει» είναι να βγάλει ψυχή, πάθος και την ποιότητά του στο χορτάρι ώστε να «σβήσει» την ήττα στο Αγρίνιο και να ζήσει με ηρεμία τη μετάβαση στην επόμενη μέρα στην άκρη του πάγκου του, ενώ για τον ΠΑΟΚ είναι ένα ματς αποδείξεων για το πού μπορεί να φτάσει φέτος, μετά τη δυάδα αγώνων στην Τούμπα που εμφάνισε αδυναμίες αλλά τις κάλυψε ελέω… Νάρεϊ.

Σέντρα στις 21:30 στο γεμάτο Χαριλάου με διαιτητή τον Πορτογάλο Λουίς Γκοντίνιο, ο οποίος είχε βρεθεί και στο μεταξύ τους ντέρμπι στα playoff τον περασμένο Απρίλιο (1-0 ο Άρης με γκολ του Ντουκουρέ).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς