18.9 C
Athens

Ο Μπιέλ είναι ένας πληρέστατος μεσοεπιθετικός και το έδειξε με την πρώτη εμφάνιση

Όταν ένας ποδοσφαιριστής είναι ποιοτικός και έτοιμος από κάθε άποψη, μπαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αποδίδει από την πρώτη στιγμή, όπως ο Πεπ Μπιέλ. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Η θετικότατη παρουσία του Πεπ Μπιέλ στο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα, επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την άποψη πως ο ποιοτικός και έτοιμος ποδοσφαιριστής μπαίνει με τη μία και παίζει, χωρίς να χρειάζεται τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής που συνηθίζεται σε κάθε νέα προσθήκη.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαδικασία «χτισίματος» από την αρχή μέσω των επίσημων αγώνων, πήρε τη δεύτερη νίκη του στο Πρωτάθλημα (και στη σεζόν γενικότερα) και περιμένει την πλήρη ενσωμάτωση όλων των παικτών που απέκτησε την ύστατη ώρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου προκειμένου να διεκδικήσει δυναμικά όλους τους στόχους του εντός και εκτός συνόρων.

Γνωρίζαμε την ποιότητα του Μπιέλ και η εμφάνισή του κόντρα στον Ιωνικό είναι μόνο η αρχή. Ένας μεσοεπιθετικός που παίζει στη θέση «10», αλλά τού αρέσει να πατάει περιοχή και να αγωνίζεται κοντά στον σέντερ φορ. «Κολλάει» την μπάλα στο αριστερό, θέλει να παίρνει πρωτοβουλίες και να μοιράζει το παιχνίδι, ενώ είδαμε και το ταλέντο του στις στατικές φάσεις, σε έναν τομέα όπου «πονάει» την τελευταία διετία ο Ολυμπιακός.

Ένα κόρνερ (μόλις στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης) χρειάστηκε για να δείξει τα διαπιστευτήρια του και σε αυτό το σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Όσο για το γκολ που σημείωσε, έδειξε την ευχέρεια που έχει στην εκτέλεση και με τα δύο πόδια αν και φύσει αριστεροπόδαρος. Μόνο καλά λόγια έχω να γράψω για αυτήν την προσθήκη, που ανεβάζει επίπεδο την ομάδα σε μία θέση όπου η δημιουργία και η εκτέλεση είναι σπουδαίο να συνδυάζονται προς όφελος του συνόλου. Ο Ισπανός δεν είναι απλά ένα ποιοτικό «δεκάρι», αλλά ένας πλήρης μεσοεπιθετικός που οργανώνει, δημιουργεί, σκοράρει και θέλει να βρίσκεται μέσα στο «κουτί», αποτελώντας στήριγμα για τον εκάστοτε επιθετικό.

Μπορεί να μη συνάντησε ιδιαίτερη πίεση μετά το 2-1, αλλά ο Ολυμπιακός τέτοια ματς πρέπει να τα τελειώνει νωρίτερα και να μη φτάνει στο 90’+5′ για να σημειώνει το τρίτο γκολ, όπως κόντρα στον Ιωνικό. Ο αντίπαλος είχε μία φάση μετά τη μείωση του σκορ, αλλά όσο ο αγώνας είναι οριακός και κρέμεται σε μία κλωστή και λεπτομέρεια, όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Ο Θρύλος δεν πρέπει να προκαλεί την τύχη του.

Αυτό που πρέπει να διορθώσει ο Πρωταθλητής Ελλάδας, είναι ότι πρέπει να «κλειδώνει» τη νίκη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται μέσα στο παιχνίδι. Από τη στιγμή που προηγήθηκε με 1-0, αλλά και μετά το 2-1, έδωσε ξανά χώρο και την μπάλα στον αντίπαλο. Είναι κάτι που συνηθίζει εδώ και ενάμισι χρόνο. Είναι μία τάση που είτε πρέπει να κοπεί μαχαίρι είτε να διαμορφωθεί κάπως καλύτερα. Παραδείγματος χάρη είναι διαφορετικό για μία ομάδα να περιμένει απλά τον αντίπαλο για να ακολουθήσει την τακτική των αντεπιθέσεων (αν προκύψει κάποια φάση μέσα από το παιχνίδι) και άλλο πράγμα να δίνει μία ομάδα την μπάλα στην άλλη, αλλά να πιέζει περισσότερο και πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να κερδίσει μπάλες και να φύγει στην κόντρα, αναγκάζοντας τον αντίπαλο σε λάθη.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να πιέζει περισσότερο στοχευμένα και να κυνηγάει όσα περισσότερα γκολ μπορεί. Κρίνοντας από τη διαχείριση του ρόστερ, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Κάρλος Κορμπεράν έχει ρίξει το βάρος στη βελτίωση της προβληματικής φυσικής κατάστασης. Τίθεται ξεκάθαρα θέμα δυνάμεων και ας βρισκόμαστε τόσο νωρίς στη σεζόν λόγω της κακής καλοκαιρινής προετοιμασίας που έγινε από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία. Η ομάδα δεν έχει τρεξίματα και δεν μπορεί να βγάλει ένταση στο παιχνίδι της σε διάρκεια ενός αγώνα παρά μόνο σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Λογικά, όσο κυλάει ο χρόνος τόσο θα προκύπτει βελτίωση και σε αυτόν τον τομέα.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν παίζουν στο… κόκκινο ή μάλλον δεν μπορούν να παίξουν ακόμα σε απόλυτη ένταση και ταχύτητα για να πιέσουν στοχευμένα και με διάρκεια. Αν, όμως, συνεχιστεί αυτή η διαδικασία όταν η ομάδα σκοράρει πρώτη, τότε θα καταστεί σαφές πως αυτή η λογική εντάσσεται και στην προπονητική φιλοσοφία του Ισπανού. Κρατάμε την αποτελεσματικότητα στον τρίτο αγώνα Πρωταθλήματος (2-1-0), καθώς ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις καθαρές ευκαιρίες για γκολ (εκτός από το πέναλτι στο τέλος) και αξιοποίησε τις δύο εξ αυτών. Οι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, άλλωστε, φέρνουν και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ο σύλλογος φρόντισε να ενισχυθεί με παίκτες που κάνουν τη διαφορά.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μπάγερν – Άρσεναλ 1-0: Η κεφαλιά του Κίμιχ ήταν αρκετή για τους Βαυαρούς που θέλουν να το κάνουν όπως το 2020 (vid)

Η καρφωτή κεφαλιά του Κίμιχ «έσπασε» την κατάρα των προημιτελικών -στα τέσσερα τελευταία χρόνια- για την Μπάγερν, που κάνει όνειρα για επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2020, όταν κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στην Παρί που επίσης συνεχίζει στα ημιτελικά

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65: Ήττα με το «έτσι θέλω» τριών αποφασισμένων «κομάντο»

Η ανυπόστατη γκρίνια του Παναθηναϊκού μετά τον 1ο τελικό έπιασε τόπο και οι... τρομοκρατημένοι Καρπάνος, Θεονάς και Παπαδόπουλος τα έβλεπαν όλα πράσινα καθορίζοντας το αποτέλεσμα του ντέρμπι

CHAMPIONS LEAGUE LIVE: Σίτι – Ρεάλ

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης για τη δεύτερη φάση των προημιτελικών του CHAMPIONS LEAGUE