19.8 C
Athens

Παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ: Στα προημιτελικά η Σλοβενία των Παγένκ και Στερν, πέταξε εκτός τη Γερμανία του Φρομ

Η διοργανώτρια Σλοβενία δεν απογοήτευσε το κοινό της στη Λιουμπλιάνα και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί παίρνοντας την πρόκριση στους «8» του παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ με μια σχετική άνετη νίκη κόντρα στη Γερμανία με 3-1.

Οι δύο ομάδες ήταν μαζί στον όμιλο αλλά το νέο φορμάτ τις έφερε εκ νέου αντιμέτωπες μετά από λίγα 24ωρα και οι παίκτες του Τζόρτζε Κρέτσου έδειξαν την ανωτερότητά τους έχοντας περισσότερες λύσεις και καλύτερο σέρβις – μπλοκ.

Η παρουσία των Γερμανών ήταν ούτως η άλλως μια μεγάλη επιτυχία (απουσίαζαν το 2018). Οι Σλοβένοι συνεχίζουν στην οχτάδα και κυνηγούν τη διάκριση αναμένοντας τον αντίπαλό τους από το ζευγάρι Ολλανδία – Ουκρανία.

Κορυφαίος με 19 πόντους ήταν ο Τσέμπουλι, ακολούθησε με 15 ο Τόντσεκ Στερν του Ολυμπιακού που επιθετικά δεν ενθουσίασε (10/28) αλλά ήταν εξαιρετικός σε μπλοκ και σέρβις (3 μπλοκ, 2 άσοι). Τέσσερις πόντους είχε ο Άλεν Παγένκ (3/7 επ., 1 μπλοκ) και 11 ο Ούρναουτ (10/18 επ.).

Ο Κρίστιαν Φρομ θα πάρει το αεροπλάνο από Λιουμπλιάνα για Αθήνα και από εκεί το πλοίο για Σύρο προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Φοίνικα Σύρου. Ο Γερμανός ακραίος δεν αγωνίστηκε και είδε από τον πάγκο την ομάδα του να κάνει 36 λάθη (!), στατιστικός τομέα που στοίχισε. Οι παίκτες του Βινιάρσκι είχαν καλή υποδοχή αλλά δεν είχαν την προσωπικότητα στα κρίσιμα σημεία στο τέταρτο σετ. Βέμπερ και Κάρλιτζεκ είχαν 17 και 14 πόντους αντίστοιχα, ενώ 13 είχε ο Κρικ (5 μπλοκ).

ΤΑ ΣΕΤ: 3-1 (25-18, 25-19, 21-25, 25-22)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς