23.5 C
Athens

Ολυμπιακός – Ιωνικός 3-1: Ιδανικό ντεμπούτο Μπιέλ και «τριάρα» ο Θρύλος

Ο Πεπ Μπιέλ είχε ασίστ και γκολ στο ιδανικό πρώτο ημίχρονο (2-0), ο Ιωνικός αντέδρασε με τον Μεντόσα (49') και ο Ελ Αραμπί αποκατέστησε την τάξη στις καθυστερήσεις

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ιωνικό με 3-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 3η αγωνιστική της Super League, φτάνοντας τους 7 βαθμούς (2-1-0).

Ο Πεπ Μπιέλ ήταν καθοριστικός στο ντεμπούτο του και έδειξε πόσο πολύ θα βοηθήσει τον Πρωταθλητή Ελλάδας. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός εκτέλεσε κόρνερ στο 17′ και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έκανε το 1-0 με αριστερό πλασέ στην κίνηση, ενώ στο 45′ τελείωσε υποδειγματικά αντεπίθεση με δεξί σουτ εντός περιοχής. Ο Ιωνικός μείωσε σε 2-1 με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Χαβιέρ Μεντόσα στο 49′ και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί διαμόρφωσε το τελικό σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 90’+5′.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν έπιασαν εντυπωσιακή απόδοση, αλλά είχαν ουσία και αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι τους. Σημαντική και καίρια, η εξ επαφής απόκρουση του Τόμας Βατσλίκ στο 53′ σε κοντινή κεφαλιά του Βασίλη Μάντζη. Ο Ολυμπιακός έδωσε πολύ χώρο στον Ιωνικό στο δεύτερο ημίχρονο και επεδίωξε τις αντεπιθέσεις για να τελειώσει το ματς.

Ο αγώνας

Ο Κάρλος Κορμπεράν παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1, δίνοντας «ανάσες» σε παίκτες όπως ο Εμβιλά και ο Ελ Αραμπί (ο Σισέ έμεινε εκτός αποστολής λόγω του περιορισμού στις πέντε θέσεις των ξένων). Την εστία υπερασπίστηκε ο Βατσλίκ. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, αγωνίστηκαν οι Άβιλα, Μανωλάς, Μπα και Ρέαμπτσιουκ. Οι Μπουχαλάκης και Ίνμπομ Χουάνγκ αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων.

Ο Μασούρας κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Ντε Λα Φουέντε την αριστερή, ενώ ο Πεπ Μπιέλ αγωνίστηκε σε ελεύθερο ρόλο ως δεκάρι, πίσω από τον Ουί Τζο Χουάνγκ, ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης και πρώτη φορά ως βασικός, στη δεύτερη συμμετοχή του. Στον πάγκο βρίσκονταν οι: Τζολάκης, Ρέτσος, Εμβιλά, Κούντε, Ζινκερνάγκελ, Ελ Αραμπί, Παπασταθόπουλος, Ροντρίγκες, Ραντζέλοβιτς. Ο Ισπανός κόουτς είχε συμπεριλάβει 22 παίκτες στην αποστολή και πριν από τη σέντρα απέκλεισε τους Κρίστινσον και Βρουσάι.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε τον Ιωνικό με διάταξη 5-4-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Χουτεσιώτης. Οι Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Αντούνες ήταν οι τρεις στόπερ. Ο Μύγας κάλυψε τη δεξιά πλευρά και ο Μίλο την αριστερή. Οι Βαλεριάνος και Φαντιγκά αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τους Άοσμαν και Μεντόσα μπροστά τους. Ο Μάντζης βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Εντυπωσιακός ο Μπιέλ με το «καλημέρα»!

«Μαρσέλο, έλα, μας έχει πιάσει τρέλα» φώναζαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν από νωρίς την άμυνα, θέλοντας να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του αντιπάλου. Ο Ιωνικός, όμως, είχε το πρώτο σουτ στο 12′ με τον Μάντζη, ο οποίος δοκίμασε το αριστερό στο δεύτερο δοκάρι, στέλνοντας την μπάλα άουτ, μετά τη σέντρα του Μίλο από αριστερά.

Ο Πεπ Μπιέλ εκτέλεσε απευθείας φάουλ με το αριστερό στο 15′, με την μπάλα να παίρνει ύψος και να περνάει πάνω από την εστία. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ζητούσε διαρκώς την μπάλα για να οργανώσει το παιχνίδι. Μαζί με τον Ίνμπομ, έπαιρναν τις περισσότερες φορές την μπάλα στα πόδια τους για να δημιουργήσουν. Και στο 17΄, ο Μπιέλ κατέγραψε την πρώτη του ασίστ με τα ερυθρόλευκα! Ο Πεπ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η μπάλα πέρασε από το πρώτο δοκάρι χωρίς να τη βρει κανείς και ο Μπουχαλάκης με αριστερό πλασέ στην κίνηση από θέση μέσα δεξιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία, κάνοντας το 1-0 μέσα σε αποθέωση (η μπάλα κόντραρε λίγο και στον Αντούνες). Ο Ολυμπιακός πήρε το γρήγορο γκολ που αναζητούσε.

Στο 22′, ο Φαντιγκά επιχείρησε ατομική προσπάθεια και αριστερό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη σοβαρή ευκαιρία τους, αλλά ήθελαν και δεύτερο γκολ πριν από το πρώτο ημίχρονο. Ο Μπιέλ είχε αναλάβει όλες τις στατικές φάσεις για την ομάδα του και αξιοποιώντας μία εξ αυτών είχε σημειωθεί το πρώτο γκολ της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι δεν συνάντησαν έντονη πίεση στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, μετά το εις βάρος τους 1-0, ξεθάρρεψαν και πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους.

Στο 41′, ο Ρομαό «άνοιξε» ωραία στα δεξιά για τον Μύγα, ο οποίος σέντραρε από το ύψος του κόρνερ και ο Τογκολέζος μεσοαμυντικός, ο οποίος είχε κάνει κίνηση σέντερ φορ μέσα στην περιοχή, πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι χωρίς πίεση, αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Βατσλίκ. Η μπάλα είχε κατεύθυνση άουτ. Ωστόσο, στο 45′, ο Ολυμπιακός πέτυχε το 2-0 ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση και σκόρερ τον Μπιέλ! Ο Ισπανός έγινε αποδέκτης της μπάλας στο χώρο του κέντρου και πάσαρε με το αριστερό στον Ουί Τζο, ο οποίος ξεχύθηκε (εκκινώντας πίσω από το κέντρο) στην κόντρα επίθεση. Ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός κοντρόλαρε και πάσαρε με το δεξί στον επερχόμενο Μπιέλ, ο οποίος έκανε δύο επαφές και σούταρε με το δεξί μέσα από τη μεγάλη περιοχή (σε θέση μέσα δεξιά), εκτελώντας» τον Χουτεσιώτη. Ασίστ και γκολ από τον Ισπανό ποιοτικό μεσοεπιθετικό, στην πρώτη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα.

Φοβερό φάουλ από Μεντόσα και 2-1

Ο Μασάς πήρε τη θέση του Φαντιγκά με την έναρξη στο δεύτερο μέρος (46′). Ο Ιωνικός μπήκε ξανά στο παιχνίδι, στο 49′. Ο Μανωλάς έκανε άγαρμπο φάουλ πάνω στον Μάντζη. Αν και ήταν από σχετικά μακρινή απόσταση, ο Μεντόσα ανέλαβε την εκτέλεση και με εκπληκτικό αριστερό χτύπημα μείωσε σε 2-1, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Ολυμπιακού. Σίγουρα, η εκτέλεση ήταν εντυπωσιακή, αλλά ο Βατσλίκ θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στην πρώτη φάση τους στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 53′, ο Τσέχος τερματοφύλακας πήρε το… αίμα του πίσω. Ο Μύγας σέντραρε από δεξιά, ο Μάντζης πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε εντυπωσιακά με τα δύο χέρια, κρατώντας το 2-1. Ο Ιωνικός είχε τα ηνία σε αυτό το διάστημα και προσπαθούσε για την ισοφάριση. Ο Ολυμπιακός, μετά το υπέρ του 1-0, περίμενε περισσότερο στο δικό του γήπεδο για να βγάλει αντεπιθέσεις (όπως συνέβη στη φάση του 2-0). Στο 56′, όμως, ο Ουί Τζο έχασε σπάνια ευκαιρία. Ο Ντε Λα Φουέντε επιχείρησε έξοχη ατομική ενέργεια από δεξιά και έκανε το γύρισμα, αλλά ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός πλάσαρε πάνω από την εστία, με τον Χουτεσιώτη εξουδετερωμένο.

Ελ Αραμπί και τέλος

Ο Ολυμπιακός έδειξε να συνέρχεται. Στο 60′, ο Ελ Αραμπί αντικατέστησε τον Ουί Τζο. Ο Κορμπεράν έκανε άμεσα δύο αλλαγές μαζεμένες. Στο 66′, ο Ρέτσος πήρε τη θέση του Άβιλα, ο οποίος επέστρεψε στο «σπίτι» του και γνώρισε την αποθέωση στο ντεμπούτο του. Επίσης, ο Ραντζέλοβιτς αντικατέστησε τον Μασούρα. Ο Ρέτσος έπαιξε ως δεξιός μπακ. Oι Ερυθρόλευκοι ήθελαν τρίτο γκολ για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, ενώ οι Νικαιώτες έδειχναν να πιστεύουν στην ισοφάριση.

Στο 75′, ο Εμβιλά πήρε τη θέση του Μπιέλ και ο Ροντρίγκες αντικατέστησε τον Ντε Λα Φουέντε. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, αλλά ήταν ανταγωνιστικό και αμφίρροπο. Ο Ιωνικός είχε την μπάλα στην κατοχή του και προσπαθούσε να απειλήσει. Στο 82′, ο Κάνιας πήρε τη θέση του Μίλο. Στο 83′, ο Νίκος Ιωαννίδης αντικατέστησε τον Μάντζη. Στο 90′, ο Ραντζέλοβιτς είχε δεξί σουτ (από θέση μέσα δεξιά στη μεγάλη περιοχή) στο οριζόντιο δοκάρι ύστερα από αντεπίθεση και πάσα του Ίνμπομ. Τέσσερα ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων. Στο 90’+4′, ο Εμβιλά με εκπληκτική μακρινή μπαλιά τροφοδότησε τον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος εφόρμησε στη μεγάλη περιοχή, ο Βαλεριάνος τον ανέτρεψε τραβώντας τη φανέλα του και ο διαιτητής Διαμαντόπουλος υπέδειξε σωστά το πέναλτι. Ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση και με υποδειγματικό χτύπημα διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 90’+5′.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ 3-1

Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

ΓΚΟΛ: 17′ Μπουχαλάκης, 45′ Μπιέλ, 90’+5′ πέν. Ελ Αραμπί / 49′ Μεντόσα

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)
Βοηθοί: Μιχαήλ Παπαδάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου), Κωνσταντίνος Στάικος (ΕΠΣ Λάρισας)
Τέταρτος: Γεώργιος Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
Διαιτητής VAR: Αριστομένης Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας)
Διαιτητής AVAR: Τρύφωνας Πετρόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Κίτρινες κάρτες: – / 90’+4′ Βαλεριάνος

Ολυμπιακός (Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα (66′ Ρέτσος), Μανωλάς, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μασούρας (66′ Ραντζέλοβιτς), Μπιέλ (75′ Εμβιλά), Ντε Λα Φουέντε (75′ Ροντρίγκες), Ουί Τζο Χουάνγκ (60′ Ελ Αραμπί).

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Αντούνες, Μύγας, Μίλο (82′ Κάνιας), Βαλεριάνος, Φαντιγκά (46′ Μασάς), Άοσμαν, Μεντόσα, Μάντζης (83′ Ν. Ιωαννίδης).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς