20.9 C
Athens

Σέλτικ – Ρέιντζερς 4-0: Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά! (vid)

Ξέφρενο «πράσινο» πάρτι και θρίαμβος (4-0) της Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη στο παραδοσιακό ντέρμπι με τη Ρέιντζερς που πήγε…. βόλτα στο Σέλτικ Παρκ και τελικά αποχωρεί με μία απόλυτα δικαιολογημένη «τεσσάρα».

Οι Κέλτες μετέτρεψαν από το ξεκίνημα το ντέρμπι σε παράσταση για έναν ρόλο και με «καυτό» τον Ισραηλινό Αμπάντα που πέτυχε δύο γκολ, αλλά και καθοριστικό τον δραστήριο Ζότα πανηγύρισαν μία εμφατική νίκη απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλο.

Αγωνίστηκε για παραπάνω από 65 λεπτά ο Γιώργος Γιακουμάκης, παρόλο που δεν ξεκίνησε βασικός. Ο τραυματισμός του Φουρουχάσι μόλις στο 24ο λεπτό τον έφερε άμεσα στο παιχνίδι, δίχως πάντως να κάνει αυτή τη φορά αισθητή την παρουσία του.

Από την αρχή φάνηκε ότι οι Κέλτες θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ντέρμπι, αφού μόλις στο 8ο λεπτό ο Αμπάντα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με πλασέ στην κίνηση.

 

Στη συνέχεια ήρθε ο Ζότα να κάνει το 2-0 μέσα σε αποθέωση στο 31′ με υπέροχο τελείωμα, για να ολοκληρώσει το σκηνικό ενός ατελείωτου «πράσινου» πάρτι ξανά ο Αμπάντα με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα 10 λεπτά αργότερα. 3-0 στο ημίχρονο και παροξυσμός στις κερκίδες!

 

Τελικώς, στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά. Η Σέλτικ εξακολουθούσε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όσο το «χαστούκι» για τη Ρέιντζερς έκανε τους παίκτες της να μπαίνουν με θυμό και παραπάνω δύναμη στις μονομαχίες, όπως στη φάση του 91′ με πρωταγωνιστή τον Γκόλντσον (παραδόξως τη γλίτωσε με κίτρινη κάρτα!).

Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε από τον Τέρνμπουλ στο 78′ σε ένα αξέχαστο πάρτι της Σέλτικ με καλεσμένη την «αιώνια» αντίπαλό της.

ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Γιουράνοβιτς, Κάρτερ – Βίκερς, Στάρφελτ (57′ Ζενζ), Τέιλορ, Οράιλι (72′ Τούρνμπουλ), ΜακΓκρέγκορ, Χατάτε (73′ Μοόι), Αμπάντα (73′ Μαέντα), Φουρουχάσι (5′ Γιακουμάκης), Ζότα.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΛάφιν, Ταβερνιέ, Γκόλντσον, Σαντς, Μπάρισιτς, Ντέιβις, Λούντστραμ (78′ Ράιαν Τζακ), Κεντ (78′ Σάκαλα), Καμάρα (46′ Ράιτ), Τίλμαν (60′ Άρφιλντ), Τσόλακ (60′ Μορέλος).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς