18.9 C
Athens

Ακόμα «τσιμπιόμαστε»: Ο θρυλικός Μαρσέλο στον Γίγαντα Ολυμπιακό

Ακόμα και σε ένα περίεργο και προβληματικό καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και μία από τις μεγαλύτερες της καλοκαιρινής περιόδου σε ολόκληρο τον πλανήτη. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Όταν η ορολογία «βόμβα στο ποδόσφαιρο» αποκτά κυριολεκτική σημασία. Ο Ολυμπιακός προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση, φέρνοντας τον μυθικό Μαρσέλο στο Λιμάνι και την ενδοξότερη ομάδα της χώρας, που συνηθίζει να εκπλήσσει ευχάριστα τον λαό της, ακόμα και όταν έχει προηγηθεί ένα περίεργο και προβληματικό καλοκαίρι με ελλιπή προγραμματισμό. Έναν εν ενεργεία Πρωταθλητή Ευρώπης και Ισπανίας, με 15 χρόνια παρουσίας στη Ρεάλ Μαδρίτης και 25 κατακτήσεις τίτλων, 5 εκ των οποίων είναι Champions League. Βάσει ονόματος, είναι το μεγαλύτερο που θα αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν συνηθίσει να βλέπουν στην ομάδα τους ποδοσφαιριστές αυτού του διαμετρήματος, αλλά αυτή η μεταγραφή μοιάζει απίστευτη, ακόμα και κάμποσες ώρες μετά την ανακοίνωση. Για την ακρίβεια, βρισκόμαστε σε φάση συνειδητοποίησης. Στα 34 του, ο κορυφαίος αριστερός μπακ στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, θα φορέσει τη δοξασμένη ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα. Ακόμα και να μη «βγει» αυτή η μεταγραφή, ο τεράστιος Μαρσέλο θα παίξει με τα χρώματα του Θρύλου και θα τα υπερασπιστεί.

Όλοι τον έχουμε θαυμάσει. Όλοι έχουμε πει κάποια στιγμή «… μακάρι και εμείς να είχαμε κάποια στιγμή έναν αριστερό μπακ που να πλησιάζει κάπως τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του». Γιατί, τον ίδιο, θεωρούσαμε εξαιρετικά δύσκολο να τον δούμε στον Θρύλο. Και όμως, αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Όλοι τον έχουμε δει να αλωνίζει από την αριστερή πλευρά και να συνδέει το όνομά του με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι αριθμοί είναι καθηλωτικοί και «μιλούν» από μόνοι τους. Mε 41 γκολ και 103 ασίστ σε 557 επίσημους αγώνες. Έχοντας κατακτήσει ό,τι κινείται με τους Μαδριλένους σε 15 χρόνια κοινής διαδρομής, με 38 γκολ και 103 ασίστ σε 546 συμμετοχές. Στα 34 του, μπορεί να έφυγε από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αλλά ήθελε να παραμείνει στην Ευρώπη και να μην ακολουθήσει την εύκολο δίοδο των περισσότερων χρημάτων σε Αμερική, Κατάρ και τα λοιπά.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής συνώνυμο του μύθου. Δεν χρειάζεται να εισχωρήσουμε σε βαθύτερες ποδοσφαιρικές αναλύσεις. Μπορεί την τελευταία σεζόν να είχε περιορισμένο ρόλο στη Ρεάλ (μέτρησε 2 ασίστ σε 18 συμμετοχές), αλλά έχει την κλάση, την εμπειρία και την ποιότητα να κάνει πάταγο και αγωνιστικά. Γιατί, ήδη, αυτή η μεταγραφή του Ολυμπιακού έχει προκαλέσει πανικό σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Πραγματικά, τα λόγια είναι περιττά. Ένας ποδοσφαιριστής, γεννημένος Πρωταθλητής, θα τιμήσει έναν σύλλογο, γεννημένο Πρωταθλητή.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το πήρε πάνω του στο φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Η ομάδα καθυστέρησε να υλοποιήσει βασικές αγωνιστικές ανάγκες και έκανε μεταγραφικό ντεμαράζ στο τέλος προκειμένου να μπορέσει να δηλώσει τους καλύτερους παίκτες στην ευρωπαϊκή λίστα για τη συμμετοχή στον όμιλο του Europa League. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη μεταγραφή επί εποχής του, αλλά και γενικότερα στην ιστορία του συλλόγου. Είναι και άλλοι πολλοί, οι τεράστιοι ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη θρυλική φανέλα, αλλά ο Μαρσέλο είναι μία κατηγορία μόνος του. Η είδηση έχει κάνει, ήδη, τον γύρο του κόσμου.

Σίγουρα, η θέση δεν είναι από τις πιο προβεβλημένες και αγαπημένες της συντριπτικής πλειοψηφίας των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων, αλλά μιλάμε για τον Μαρσέλο, έτσι! Δεν μπαίνω σε συγκρίσεις και δεν το συνηθίζω. Δόξα τον Θεό, οι Ολυμπιακοί έχουμε δει, με τα μάτια μας, παικταράδες και παικταράδες κατά το πέρασμα των χρόνων. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Βραζιλιάνος δεν είναι μόνο ένας συλλέκτης τίτλων. Είχε θετική επιρροή και επίδραση στην προηγούμενη ομάδα του (προφανώς και στη θέση που αγωνίζεται), αλλά και γενικότερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψουν τον θρυλικό ποδοσφαιριστή Μαρσέλο Βιέιρα ντα Σίλβα Ζούνιορ, που θα ενισχύσει για τουλάχιστον μία σεζόν τον Γίγαντα της Ελλάδας και της Ευρώπης, Ολυμπιακό!

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Νέα αποχή των παικτών στην ΑΕΚ λόγω οφειλών, κάποιοι σκέφτονται να μην παίξουν κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στην ΚΑΕ ΑΕΚ, με τους παίκτες του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ να προχωρούν σε νέα αποχή λόγω οφειλών και το κυριακάτικο ματς με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στον «αέρα»

Μεντιλίμπαρ: Η πρόκριση μας έδωσε απίστευτη πνευματική δύναμη, είμαστε έτοιμοι για οποιονδήποτε αντίπαλο

Ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε για τα υψηλά επίπεδα πνευματικής δύναμης που έχει η ομάδα του μετά την ιστορική πρόκριση στην Πόλη, ενώ πρόσθεσε πως είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο, ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Η ξαφνική αδιαθεσία του Λεσόρ και το κρίσιμο 48ωρο (vid)

Η ξαφνική αδιαθεσία του Ματίας Λεσόρ στην προθέρμανση του αγώνα με το Περιστέρι θορύβησε τον κόσμο των Πρασίνων ενόψει Μακάμπι, αλλά ο Insider του ΑΘΛΟΥ έχει όλο το καθησυχαστικό ρεπορτάζ