12 C
Athens

US Open: Πικρό αντίο για τη μυθική Σερίνα Γουίλιαμς, κόντρα στον Κύργιο στους «16» ο Μεντβέντεφ

Με δάκρυα στα μάτια, λίγο μετά την ήττα της με 7-5, 6-7(4), 6-1 από την Αυστραλή, Αλια Τομλιάνοβιτς στον 3ο γύρο του US Open, η Σερίνα Γουίλιαμς, ανακοίνωσε ότι μάλλον δεν θα την ξαναδούμε στα κορτ, όπου «έκτισε» μια από τις πιο παραγωγικές καριέρες σε όλα τα αθλήματα.

Στην ερώτηση εάν θα αναθεωρήσει την απόφασή της να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, η Αμερικανίδα κάτοχος 23 Grand Slam, απάντησε: «Δεν νομίζω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις».

«Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι», είπε εμφανώς συγκινημένη η Ουίλιαμς και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ μπαμπά, ξέρω ότι παρακολουθείς, ευχαριστώ μαμά (σ.σ. η οποία ήταν παρούσα στις εξέδρες), ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που με στήριξαν όλο αυτό το διάστημα, Θεέ μου έχουν περάσει δεκαετίες. Δεν θα ήμουν η Σερίνα, εάν δεν υπήρχε η Βίνους (σ.σ. η κατά δύο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της, επίσης πρωταθλήτρια του τένις, οπότε σε ευχαριστώ Βίνους».

Στους Άνδρες, ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, χρειάσθηκε σχεδόν δύο ώρες για να επικρατήσει με 6-4, 6-2, 6-2 του Κινέζου, Γιμπίνγκ Γου (Νο 174 στον κόσμο) και να προκριθεί στους «16» του US Open, που φιλοξενείται στην Νέα Υόρκη.

Ο 26χρονος Ρώσος, επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος του τροπαίου, κυριάρχησε απόλυτα στον αγώνα, καθώς σημείωσε 12 άσους και 26 winners, ενώ δέχθηκε μόλις ένα break.

Επόμενος αντίπαλος του Μεντβέντεφ, θα είναι ο Ελληνοαυστραλός, Νικ Κύργιος (Νο 25), ο οποίος νίκησε με 6-4, 6-2, 6-3 τον Αμερικανό, Τζέϊ Τζέϊ Βολφ (Νο 87).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς