18.8 C
Athens

Ελλάδα – Κροατία 5-5: Χάθηκε η πρωτιά στον όμιλο, με Ισραήλ για μια θέση στους «8» (vid)

Παρά τη σπουδαία εμφάνιση του Λιμαράκη, η Ελλάδα δεν κατάφερε να σοκάρει την Κροατία στο Σπλιτ με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει τη 2η θέση του ομίλου της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα - Αντιμέτωπη με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία στους «8» αν περάσει το Ισραήλ η Εθνική

Ο δρόμος για την πρώτη κατάκτηση ενός μεταλλίου σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν αναμένεται εύκολος για τη σπουδαία εθνική ομάδα πόλο.

Η Ελλάδα έμεινε στο 5-5 με την Κροατία στο Σπλιτ στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου και έτσι κατέλαβε οριστικά τη 2η θέση (είχε αναδειχθεί ισόπαλη με τη Γαλλία στην πρεμιέρα) που τη φέρνει αντιμέτωπη με το Ισραήλ το βράδυ της Κυριακής (4/9).

 

Εφόσον η Εθνική υπερκεράσει το συγκεκριμένο εμπόδιο τότε θα βρεθεί στα προημιτελικά όπου θα περιμένει η Ισπανία και εκεί δεδομένα θα χρειαστεί η υπέρβαση κόντρα στους παγκόσμιους πρωταθλητές. Αντίθετα η Κροατία βρίσκεται ήδη στους «8» με την πρωτιά στον όμιλο.

Η Εθνική ομάδα για 18′ κράτησε στο μηδέν τους Κροάτες στο σπίτι τους και εν πολλοίς – πέρα από την εξαιρετική άμυνα – αυτό πιστώνεται στον σπουδαίο Κώστα Λιμαράκη (72% στις αποκρούσεις) που έκανε μεγάλες επεμβάσεις. Γενηδουνιάς και Βλαχόπουλος διαμόρφωσαν το 2-0 των πρώτων 16 λεπτών, αλλά η Ελλάδα δυσκολεύτηκε να βρει γκολ και η Κροατία κάποια στιγμή «ξεμπούκωσε».

 

Το τρίτο οκτάλεπτο έληξε ισόπαλο (3-3) με την Κροατία να έχει μπει για τα καλά στο ματς, η Εθνική δεν βρήκε λύσεις στον παραπάνω και παρά τα γκολ των Παπαναστασίου και Βλαχόπουλου, η ασημένια ολυμπιονίκης του Τόκιο έμεινε στην ισοπαλία που βόλεψε τους οικοδεσπότες.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-0, 0-0, 1-3, 2-2

ΕΛΛΑΔΑ: Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 1, Λιμαράκης

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς, Κράπιτς, Μπούκιτς, Μπίλιακα, Ζούβελα 1, Μάρινιτς 1, Βρλιτς 1, Μπάσιτς, Χάρκοβ 1, Πόπαντιτς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς