15.9 C
Athens

Ισραήλ – Φινλανδία 89-87: Ο Αβντίγια υπέγραψε τη νίκη στην παράταση, πήγε στράφι το ρεσιτάλ του Μάρκανεν

Το Ισραήλ άνοιξε τον 4ο όμιλο του EuroBasket 2022 (οι αναμετρήσεις του ομίλου διεξάγονται στην Πράγα) με νίκη στις λεπτομέρειες κόντρα στη Φινλανδία του Λάουρι Μάρκανεν.

Χρειάστηκε η παράταση για να λυθούν οι διαφορές των δύο ομάδων, με το Ισραήλ να έχει περισσότερο καθαρό μυαλό και να φτάνει σε μια σπουδαία νίκη (89-87) με τα μισά μόλις λάθη (9 έναντι 18) κόντρα στους Φινλανδούς που τα περίμεναν όλα από τον Μάρκανεν.

Ο απίθανος πάουερ φόργουορντ των Τζαζ ολοκλήρωσε το ματς με 33 πόντους και 12 ριμπάουντ σε 32:38 ενώ συγκέντρωσε 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης: Νούμερα που πήγαν στράφι και μάλιστα παρότι η ομάδα του πήρε τα ριμπάουντ.

Ο Ντενί Αβντίγια ήταν ο κορυφαίος των Ισραηλινών με 23 πόντους και 15 ριμπάουντ, όντας ο καταλύτης ειδικά στην παράταση, εκεί όπου βγήκε μπροστά και πήρε τις περισσότερες προσπάθειες. Ο Γκίνατ πέτυχε 13 πόντους ενώ οι Λέβι και Πνίνι πέτυχαν από 10.

Οι Ισραηλινοί αντέδρασαν μετά την εφιαλτική πρώτη περίοδο, έκαναν εντυπωσιακή αντεπίθεση στα επόμενα δύο δεκάλεπτα αλλά στα τελευταία λεπτά οι Φινλανδοί είχαν το προβάδισμα στα χέρια τους μέχρι να μιλήσει ο Αβντίγια με μεγάλο τρίποντο για να στείλει το ματς στην παράταση και εκεί να πάρει η ομάδα του τη νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-27, 40-40, 61-58, 79-79 (κ.δ.), 89-87 (παρ.)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς