20.7 C
Athens

Τουρκία – Μαυροβούνιο 72-68: Νευρική εμφάνιση αλλά νίκη στο φινάλε με Λάρκιν και Κορκμάζ

Μουδιασμένη εμφάνιση στην Τιφλίδα αλλά πρώτη νίκη για την Τουρκία στην πρεμιέρα της στον πρώτο όμιλο του Eurobasket κόντρα στο Μαυροβούνιο (72-68).

Μπορεί ο Λάρκιν με 18 πόντους να ήταν ο πρώτος σκόρερ, μπορεί ο Οσμάν να σημείωσε 15, αλλά την παράσταση στο φινάλε έκλεψε ο Κορκμάζ που πήρε από το χεράκι την ομάδα του Εργκίν Αταμάν αφού σημείωσε τους πέντε πόντους που ουσιαστικά σφράγισαν τη νίκη της ομάδας τους.

Για το Μαυροβούνιο κορυφαίος ήταν ο απίθανος Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς με 18 πόντους (4/8 τρίποντα) σε 26′, ενώ 13 πόντους προσέθεσε ο Σιμόνοβιτς, με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Κέντρικ Πέρι να έχει οχτώ πόντους και εννέα ασίστ (0/4 τρίποντα).

Οι Μαυροβούνιο με όπλο την άμυνα περιόρισαν την επιθετική δράση των Τούρκων στο πρώτο μέρος ωστόσο ένα μπλακ άουτ και ένα ξέσπασμα του Λάρκιν έφεραν το προβάδισμα των τυπικά γηπεδούχων με διψήφιο αριθμό πόντων. Το Μαυροβούνιο επανήλθε ωστόσο στο φινάλε οι Τούρκοι εκ νέου ανέκτησαν το προβάδισμά τους και με τον Κορκμάζ να βάζει ένα δίποντο κι ένα τρίποντο, κλείδωσαν τη νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-18, 41-31, 53-51, 72-68

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς