16.7 C
Athens

Γερμανία – Ελλάδα 3-13: Διά περιπάτου η επιστροφή στις νίκες για την εθνική (vid)

Κάτι παραπάνω από εύκολο ήταν το έργο της εθνικής γυναικών στην 4η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πόλο κόντρα στην Γερμανία.

Οι «γαλανόλευκες» επικράτησαν άνετα με 13-3 της Γερμανίας και μετά την ήττα από την Ολλανδία στο ντέρμπι της πρωτιάς στον όμιλο επέστρεψαν με εμφατικό τρόπο στα θετικά αποτελέσματα, με στόχο το καλύτερο πλασάρισμα για την επόμενη φάση του τουρνουά.

Η Αλεξία Καμμένου ξεκούρασε στο σημερινό ματς την αρχηγό Μαργαρίτα Πλευρίτου και την Ιωάννα Χυδηριωτη (έμειναν εκτός 13άδας), καθώς και τη βασική τερματοφύλακα, Ιωάννα Σταματοπούλου, που δεν έπαιξε καθόλου.

Η ελληνική ομάδα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στην Α΄ φάση το Σάββατο (3/9, 18:30), με αντίπαλο την οικοδέσποινα Κροατία, οπότε και αναμένεται να «σφραγίσει» τη δεύτερη θέση του Α΄ ομίλου, που θα τη φέρει πιθανότατα αντιμέτωπη στα προημιτελικά με το Ισραήλ.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Γερμανία): 0-2, 3-6, 0-3, 0-2.

Διαιτητές: Καμπάνας (Ισπανία), Βένγκενροτ (Ελβετία)

Οι συνθέσεις:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Σβεν Σουλτς): Γκούζε, Φόσεμπεργκ 1, Πετίκη, Πλοτς 1, Ντάικε, Λουντβιχ, Ρικ, Φράι 1, Ταντάι, Κάιλστρα, Στούβε, Κρούκενμπεργκ, Χαϊνμπίχνερ

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Ελληνιάδα 1, Σάντα 2, Τριχά 1, Ξενάκη 1, Νίνου 1, Πάτρα 1, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σωτηρέλη

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς