19.3 C
Athens

Πεπ Μπιέλ: Μεταγραφή κανονικού Ολυμπιακού

Πεπ Μπιέλ... Ένας μεσοεπιθετικός με σταθερότητα σε δημιουργία και εκτέλεση. Ένας χαρισματικός αρτίστας στη διάθεση του Ολυμπιακού, με «γεμάτους» αριθμούς από τον οποίο μία ομάδα ξέρει τι μπορεί να περιμένει. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Η ενίσχυση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι ήταν απαραίτητη. Και ας μην έχει αποκτηθεί ακόμα ένας winger πρώτης γραμμής και ας μαζεύονται πολλοί παίκτες στη θέση «10». Η μπάλα πρέπει να αρχίσει να μπαίνει με μεγαλύτερη συχνότητα στα αντίπαλα δίχτυα και ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από ποδοσφαιριστές ουσίας. Και για να γίνει ξανά αποτελεσματικός και κυνικός ο Πρωταθλητής Ελλάδας, η μπάλα πρέπει να φτάνει στην αντίπαλη περιοχή και να υπάρχει σταθερή απειλή.

Ο Πεπ Μπιέλ έρχεται για να ομορφύνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού και να δώσει ό,τι λείπει. Συνέπεια στη δημιουργία. Ακόμα καλύτερα που έχει και το γκολ στο ρεπερτόριό του. Τελειώματα και με τα δύο πόδια, κυρίως με το (καλό του) το αριστερό και άμεση εκτέλεση όταν βρεθεί σε θέση βολής. Ο βραχύσωμος άσος βρίσκεται σε σούπερ ηλικία και στα 26 του έχει την ευκαιρία να περάσει στο επόμενο αγωνιστικό επίπεδο. Ένα ακόμα αγωνιστικό πλεονέκτημα είναι ότι έχει ανεπτυγμένη την αίσθηση του γκολ, τού αρέσει να πατάει την αντίπαλη περιοχή και δεν αφήνει ανεκμετάλλευτη την παραμικρή ευκαιρία για να δημιουργήσει ή να εκτελέσει.

Μπιέλ: Μόνο στο άκουσμα του ονόματος του Ολυμπιακού ήταν εύκολη απόφαση για μένα (vid)

Είναι μία πανάκριβη μεταγραφή για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που μόνο αυτός ο σύλλογος μπορεί να πραγματοποιήσει. Ο Ισπανός επιθετικός μέσος προέρχεται από «γεμάτες» σεζόν (και την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, δίχως δεύτερη σκέψη) και πολύ καλά στατιστικά σε ασίστ και γκολ με τη φανέλα της Κοπεγχάγης. Έχουν γραφτεί παντού, οπότε τα ξέρετε. O χαρισματικός αυτός ποδοσφαιριστής είναι έτοιμος να μπει άμεσα να παίξει και αναμένεται να δώσει πολύτιμη βοήθεια σε έναν ακόμα βασικό τομέα του παιχνιδιού στο σύγχρονο ποδόσφαιρο: τις στατικές φάσεις. Δεν γίνεται ολόκληρος Ολυμπιακός να είναι ακίνδυνος στα φάουλ και τα κόρνερ.

Ο Κάρλος Κορμπεράν βλέπει τις λύσεις στις θέσεις «8» και «10» να αυξάνονται. Σίγουρα, παρατηρείται «συνωστισμός», αλλά ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθεί να πάρει πράγματα από τον άξονα και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του ρόστερ που έχει αυτήν τη στιγμή στη διάθεσή του. Με Μπιελ, Φορτούνη, Βαλμπουενά, Ζινκερνάγκελ στο «10» και τον παικταρά Ίνμπομ Χουάνγκ στο «8», που είναι και η φυσική του θέση, οι Ερυθρόλευκοι θα ποντάρουν στην ποιότητα και το κάθετο παιχνίδι, περιμένοντας από τους ακραίους κυνηγούς να εκμεταλλευτούν τους χώρους και τις καταστάσεις που θα προκύψουν κυρίως στην επιθετική μετάβαση του παιχνιδιού.

Έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το έμψυχο δυναμικό μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός πρέπει να πιέζει ψηλά, να κερδίζει μπάλες και να βγαίνει μπροστά αυτοματοποιημένα με δύο-τρεις πάσες και κινήσεις. Όταν αυτό δεν θα είναι εφικτό, η μπάλα θα περνάει από τα πόδια των ποιοτικότερων μεσοεπιθετικών του, που θα αναλάβουν πρωτοβουλίες και θα κάνουν το παιχνίδι για να διασπάσουν τις πολυπρόσωπες άμυνες. Εκεί, χρειάζεται το απρόβλεπτο και μία ατομική ενέργεια που θα κάνει τη διαφορά.

ΥΓ: Έχω την αίσθηση πως όταν γυρίσουν με το καλό όλοι οι τραυματίες στην αγωνιστική δράση και σχηματιστεί η τελική μορφή του ρόστερ, ο κόουτς Κορμπεράν θα χρησιμοποιήσει και σύστημα με τρεις στόπερ. Στη Χάντερσφιλντ έπαιζε πολύ με 3-4-3, αλλά βάσει του έμψυχου ερυθρόλευκου δυναμικού, το 3-5-2 είναι πιο πιθανό, με τον Μπιέλ να παίζει κοντά στον σέντερ φορ. Ο Ισπανός αρέσκεται να παίζει μέσα στο «κουτί» και περιφερειακά στην επίθεση. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν έχει (ακόμα;) εξτρέμ που να κάνει τη διαφορά (με ντρίμπλα και το ένας το εναντίον ενός στο παιχνίδι του), αυτός ο σχηματισμός έχει ενδιαφέρον και εξακολουθώ να πιστεύω από την εποχή που το εφάρμοζε ο Πέδρο Μαρτίνς πως ταιριάζει στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του υπάρχοντος ρόστερ.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Αγωνία για Πετρούσεφ στον Ολυμπιακό, εξετάσεις στο γόνατο για τον Σέρβο

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Σέρβου που τραυματίστηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα του Game 1 του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα και οι εξετάσεις θα δείξουν το μέγεθος του προβλήματος

Μεντιλίμπαρ: Αν ο Άρης προσπαθούσε σε όλους τους αγώνες, θα ήταν πιο κοντά σε εμάς, η μπάλα δεν ήθελε να μπει μέσα

Ο Ισπανός προπονητής πέταξε το δικό του καρφί για τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα και υποστήριξε πως οι παίκτες του Ολυμπιακού τα έδωσαν όλα στο Χαριλάου αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Πιάστηκαν στο δόκανο οι Ερυθρόλευκοι, οδυνηρή απώλεια βαθμών στο «Βικελίδης»

Οι αρκετές ευκαιρίες του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος πέρασαν ανεκμετάλλευτες, το σοβαρό λάθος του Ντόι έδωσε αναπάντεχο προβάδισμα στον Άρη και η ομάδα του Μεντιλίμπαρ αν και ισοφάρισε γρήγορα, απέτυχε να λυγίσει τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι ξαναβρήκαν το ασίγαστο πάθος που τους είχε λείψει στα προηγούμενα παιχνίδια τους