20.4 C
Athens

Premier League: Διέλυσε με «εξάρα» και Χάλαντ τη Νότιγχαμ η Μάντσεστερ Σίτι, 5/5 η εκρηκτική Άρσεναλ

Ένα ακόμα έπος του Έρλινγκ Χάλαντ μια ακόμα τρομερή εμφάνιση με πολλά γκολ από τη Μάντσεστερ Σίτι! Οι πρωταθλητές Αγγλίας ισοπέδωσαν με 6-0 τη νεοφώτιστη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Έτιχαντ σε μια αναμέτρηση που κυριάρχησαν απόλυτα και έκαναν έναν άνετο περίπατο.

Ο Νορβηγός φορ έκανε το κορυφαίο ξεκίνημα που έχει κάνει πρωτοεμφανιζόμενος ποδοσφαιριστής στη μεγαλύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου με εννέα γκολ στις πρώτες πέντε αγωνιστικές ξεπερνώντας τα οχτώ που είχαν ο Σέρχιο Αγουέρο και ο Μικ Κουίν.

Μάλιστα, έκανε το τέλειο χατ τρικ (δεύτερο σερί) και μάλιστα σε διάστημα 26′ στο πρώτο μέρος αφού πρώτα άνοιξε το σκορ στο 12′ με το δεξί, στο 23′ με το αριστερό και στο 38′ με κεφαλιά μετά την κεφαλιά-πάσα του Στόουνς. Στο 50′ ο Κανσέλο με τρομερό σουτ πέτυχε το 4-0 ενώ ανέλαβε δράση στη συνέχεια ο Χούλιαν Άλβαρες, με τον Αργεντινό επιθετικό να σκοράρει δις κόντρα σε μια Νότιγχαμ που δεν μπορούσε να απειλήσει και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Η Άρσεναλ δεν καταλαβαίνει τίποτα φέτος και το αποδεικνύει διαρκώς. Οι Λονδρέζοι έκαναν το 5/5 επικρατώντας με 2-1 στο «Έμιρεϊτς» της κάκιστης Άστον Βίλα που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Ο Γκαμπιέλ Ζεσούς άνοιξε το σκορ στο 30′ αλλά παρά τις πολλές ευκαιρίες της η Άρσεναλ άργησε να βρει το δεύτερο γκολ και ισοφαρίστηκε στο 74′ από την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Ντούγκλας Λουίζ. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πάντως χρειάστηκε τρία λεπτά για να βρει το γκολ της νίκης, με τους παίκτες του Βάσκου προπονητή να κυκλοφορούν άψογα την μπάλα στη μικρή περιοχή και τον Σάκα να βρίσκει τον Μαρτινέλι που με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Η Μπόρνμουθ άντεξε στην πίεση της Γουλβς και απέσπασε βαθμό στο «Βαϊτάλιτι» χάρη στο 0-0. Τα Κεράσια δέχθηκαν αρκετές φάσεις αλλά κράτησαν την ισοπαλία στην πρώτη αναμέτρηση μετά την απόλυση του Σκοτ Πάρκερ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τρίτη 30/8

Κρίσταλ Πάλας – Μπρέντφορντ 1-1 (59′ Ζαχά / 88′ Γουισά)

Φούλαμ – Μπράιτον 2-1 (48′ Μίτροβιτς, 55′ αυτ. Ντανκ / 60′ πεν. ΜακΆλιστερ)

Σαουθάμπτον – Τσέλσι 2-1 (28′ Λαβία, 45+1′ Άρμστρονγκ / 23′ Στέρλινγκ)

Λιντς – Έβερτον 1-1 (55′ Σινιστέρα / 17′ Γκόρντον)

Τετάρτη 31/8

Άρσεναλ – Άστον Βίλα 2-1 (30′ Ζεσούς, 77′ Μαρτινέλι / 74′ Ντούγκλας Λουίζ)

Μάντσεστερ Σίτι – Νότιγχαμ Φόρεστ 5-0 (12′, 23′, 38′ Χάλαντ, 50′ Κανσέλο, 65′ Άλβαρες)

Μπόρνμουθ – Γουλβς 0-0

Γουέστ Χαμ – Τότεναμ (21:45)

Λίβερπουλ – Νιούκαστλ (22:00)

Πέμπτη 1/9

Λέστερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς