18.2 C
Athens

Γουάνγκ – Σάκκαρη 2-1: Οδυνηρός αποκλεισμός στο US Open από το νούμερο 75 της παγκόσμιας κατάταξης

Μια 21χρονη Κινέζα από το νο.75 της WTA πέταξε τη Μαρία Σάκκαρη εκτός US Open από τον β' γύρο, αφήνοντας την Ελλάδα χωρίς εκπροσώπηση στο αμερικανικό Γκραν Σλαμ από νωρίς

Μια 21χρονη Κινέζα από το νο.75 της WTA πέταξε τη Μαρία Σάκκαρη εκτός US Open από τον β’ γύρο, αφήνοντας την Ελλάδα χωρίς εκπροσώπηση στο αμερικανικό Γκραν Σλαμ από νωρίς

Η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο φετινό US Open ολοκληρώθηκε άδοξα στον δεύτερο γύρο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια γνώρισε ήττα με ανατροπή (6-3, 5-7, 5-7) από την Κινέζα Σιγιού Γουάνγκ (νούμερο 75 της παγκόσμιας κατάταξης).

Η 21χρονη πέτυχε τη μόλις τρίτη νίκη της σε κυρίως ταμπλό Γκραν Σλαμ και η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε από το τουρνουά πρόωρα όπως και ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσιάζοντας προβλήματα στην απόδοσή της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε δυνατά με μπρέικ και παρότι η Κινέζα το πήρε πίσω, η Σάκκαρη απάντησε εκ νέου και σέρβιρε ιδανικά για να κάνει το 6-3. Ωστόσο, η 21χρονη αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και το έδειξε από το ξεκίνημα του δεύτερου σετ.

Η Γουάνγκ προηγήθηκε με 4-1 όμως η Σάκκαρη απάντησε και η ισορροπία επανήλθε στο 5-5 έως ότου η Κινέζα κάνει το 7-5 και το 1-1 στα σετ με νέο μπρέικ.

Τα διαδοχικά μπρέικ συνεχίστηκαν και στο τρίτο σετ, με την 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια να δέχεται ένα σκληρό μπρέικ στο 12ο γκέιμ και να γνωρίζει την ήττα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς