15 C
Athens

Η Σαουθάμπτον τούμπαρε την κάκιστη Τσέλσι, η Φούλαμ έσπασε το αήττητο της Μπράιτον

Δεν έχει… τελειωμό η κατηγόρα της Τσέλσι που γνώρισε τρίτη απώλεια βαθμών σε πέντε αγωνιστικές και δεύτερη ήττα εκτός έδρας κόντρα στη Σαουθάμπτον στο Σεντ Μέρις με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή στο πρώτο μέρους!

Οι Άγιοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Στέρλινγκ, ο Μπαζούνου ήταν σταθερός κάτω από τα δοκάρια στη συνέχεια και οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ανατροπή: Πρώτα στο 28′ ο Λαβία έπιασε ένα τρομερό σουτ όταν του στρώθηκε η μπάλα εκτός περιοχής και στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου ο Περό βρήκε τον Άρμστρονγκ και εκείνος έγραψε το 2-1 που παρέμεινε ως το τέλος αφού οι Λονδρέζοι είχαν μόλις μία (!) τελική στην εστία και καμία διάθεση για δημιουργία…

Η Φούλαμ επικράτησε με 2-1 της Μπράιτον (που ήταν αήττητη) και έφτασε τους οχτώ βαθμούς. Το πρώτο μέρος είχε ελάχιστες ευκαιρίες αλλά στο δεύτερο το ματς πήρε φωτιά. Στο 48′ ο φορμαρισμένος Μίτροβιτς άνοιξε το σκορ ενώ στο 55′ το γύρισμα από τα αριστερά προκάλεσε το αυτογκόλ του Ντανκ. Το πέναλτι που κέρδισαν οι Γλάροι αξιοποιήθηκε από τον ΜακΆλιστερ στο 60′ αλλά η ομάδα του Μάρκο Σίλβα άντεξε στην πίεση και πήρε τη δεύτερη εντός έδρας νίκη της.

Ισόπαλες (1-1) αναδείχθηκαν τόσο η Κρίσταλ Πάλας με την Μπρέντφορντ στο Λονδίνο όσο και η Λιντς με την Έβερτον. Η Πάλας προηγήθηκε με τον Ζαχά στο 59′ αλλά οι Μέλισσες ήταν ξανά… εφτάψυχες σώζοντας τον βαθμό στο 88′ με τον Γουισά.

Η Λιντς ήταν ανώτερη κόντρα στην Έβερτον και παρότι έμεινε πίσω στο σκορ από το γκολ του Γκόρντον, ισοφάρισε με τον Σινιστέρα (πρώτη φορά βασικός) στο 55′ και είχε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ που δεν ήρθε. Το ματς ήταν ανοιχτό, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν στην κόντρα (σκόραραν με τον Γκρέι αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ) αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ με τον Γκέρχαρντ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τρίτη 30/8

Κρίσταλ Πάλας – Μπρέντφορντ 1-1 (59′ Ζαχά / 88′ Γουισά)

Φούλαμ – Μπράιτον 2-1 (48′ Μίτροβιτς, 55′ αυτ. Ντανκ / 60′ πεν. ΜακΆλιστερ)

Σαουθάμπτον – Τσέλσι 2-1 (28′ Λαβία, 45+1′ Άρμστρονγκ / 23′ Στέρλινγκ)

Λιντς – Έβερτον 1-1 (55′ Σινιστέρα / 17′ Γκόρντον)

Τετάρτη 31/8

Άρσεναλ – Άστον Βίλα (21:30)

Μάντσεστερ Σίτι – Νότιγχαμ Φόρεστ (21:30)

Μπόρνμουθ – Γουλβς (21:30)

Γουέστ Χαμ – Τότεναμ (21:45)

Λίβερπουλ – Νιούκαστλ (22:00)

Πέμπτη 1/9

Λέστερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς