17.2 C
Athens

Παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ: Στα νοκ άουτ η Ιαπωνία, 3-1 την Κούβα των 38 λαθών (vid)

Η Ιαπωνία κλείδωσε τη δεύτερη θέση στον 2ο όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ με μεγάλη νίκη με 3-1 κόντρα στην Κούβα στην τελευταία αγωνιστική και πανηγυρίζει την παρουσία της στα νοκ άουτ.

Οι Ιάπωνες έφτασαν τους έξι βαθμούς και μαζί με τη Βραζιλία (έκανε το 3/3 στον όμιλο και πέρασε ως πρώτη) εξασφάλισαν την παρουσία τους στους «16» με την Κούβα να περιμένει τα υπόλοιπα αποτελέσματα για να δει αν θα προκριθεί ως μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες (έχει συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς).

Η ομάδα του Φιλίπ Μπλεν μπορεί να υπολείπεται σε ύψος ωστόσο κόντρα στην Κούβα ήταν ανώτερη στο μπλοκ με οχτώ έναντι πέντε και με το τακτικό σέρβις της δημιούργησε προβλήματα στην ανάπτυξη των Ταμποάντα και Γκόιντε.

Οι Κουβανοί έκαναν 38 (!) λάθη (15 περισσότερα από τους Ιάπωνες) και επιθετικά δεν πήραν τίποτα από τους ακραίους περιμένοντας τα πάντα από τον Ερέρα (20 πόντοι).

Οι νικητές είχαν πρώτο σκόρερ τον εντυπωσιακό Νισίντα με 19 πόντους ενώ διψήφιοι ήταν οι Ισικάβα – Ονοντέρα με 11 και 10 αντίστοιχα.

ΤΑ ΣΕΤ: 3-1 (25-18, 21-25, 25-15, 25-19) σε 91′

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 2ου ΟΜΙΛΟΥ

  1. Βραζιλία 8 (απευθείας πρόκριση)
  2. Ιαπωνία 6 (απευθείας πρόκριση)
  3. Κούβα 4
  4. Κατάρ 0

Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι δύο πρώτοι και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς