18.7 C
Athens

Οι δηλώσεις Καλάθη, Λαρεντζάκη και Παπαπέτρου με φόντο ένα μετάλλιο στο Eurobasket

Η ΕΟΚ και ο χρυσός χορηγός της εθνικής ανδρών, ΟΠΑΠ, διοργάνωσαν αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στον Δημήτρη Ιτούδη και στους παίκτες του στο ΟΑΚΑ, ενόψει της συμμετοχής της «επίσημης αγαπημένης» στο Ευρωμπάσκετ.

Ιτούδης: Περιμένουμε την ιατρική ενημέρωση για τους τραυματίες, μετά τη σημερινή προπόνηση η 12άδα

Ο Νικ Καλάθης, ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έδειξαν πως πιστεύουν πολύ στις δυνατότητες αυτής της ομάδας, έκαναν λόγο για πρόκληση και δεσμεύτηκαν πως η εθνική θα εμφανιστεί στο παρκέ… όπως πρέπει με φόντο ένα μετάλλιο.

Αναλυτικά:

Καλάθης: «Έχουμε τις δυνατότητες να είμαστε από τις καλύτερες ομάδες στο Ευρωμπάσκετ»

«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, είχαμε έναν μήνα να γνωριστούμε καλύτερα. Προφανώς είχαμε κάποιους τραυματισμούς, αλλά ελπίζω να είναι όλοι πλέον υγιείς. Ο στόχος είναι να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι. Το μετάλλιο είναι ο μεγάλος στόχος, αλλά προηγούνται πολλά παιχνίδια. Πρώτο μας μέλημα είναι να είμαστε πρώτοι στον όμιλο και μετά να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας. Υπάρχουν τα power rankings, αλλά δεν είμαι σίγουρος Πιστεύω πάντως έχουμε τις δυνατότητες να είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες στο Ευρωμπάσκετ και ελπίζω να το δείξουμε.

Τα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου είναι τα πιο σημαντικά, οπότε θα πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι από την πρώτη μέρα. Κάθε μέρα θα είναι δύσκολη στη διοργάνωση, κάθε παιχνίδι θα είναι διαφορετικό, με διαφορετικά εμπόδια και τακτική. Ελπίζω να παίξουμε καλό μπάσκετ. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ, που είναι τεράστια βοήθεια για μας. Ελπίζω να εκπροσωπήσουμε τη χώρα με τον καλύτερο τρόπο στο Ευρωμπάσκετ».

Παπαπέτρου: «Φοβερή πρόκληση το Ευρωμπάσκετ»

O Iωάννης Παπαπέτρου παίρνοντας τον λόγο τόνισε: «Υπάρχει μεγάλη διάθεση και επιθυμία να πετύχουμε κάτι καλό, για να δώσουμε χαρά σε όλους τους Έλληνες. Η μοναδική απαίτηση που έχουμε από τους εαυτούς μας είναι να δώσουμε το 1000%. Προφανώς για να έρθει μια επιτυχία δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια, ελπίζω μόνο να είμαστε τυχεροί και υγιείς γιατί χτυπηθήκαμε πολύ από τους τραυματισμούς. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για μας, για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο που μας υποστηρίζει. Προσωπικά είμαι αρκετά καλά μετά τον τραυματισμό μου. Ήταν ένας περίεργος τραυματισμός, φοβόμασταν την πιθανότητα της υποτροπής, αλλά είμαι αρκετά καλά και θα προπονηθώ με την ομάδα».

Αρνήθηκε δε να βάλει στην κουβέντα τα χρόνια που μεσολάβησαν από το τελευταίο μετάλλιο της Εθνικής Ομάδας το 2009 στην Πολωνία: «Είναι παγίδα να σκέφτεσαι πως έχουν περάσει 13 χρόνια από το τελευταίο μας μετάλλιο. Προφανώς υπήρχαν χρονιές που δεν φέραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, όμως έτσι είναι η ζωή, σε όλους τους κλάδους. Ποτέ κανένας δεν είναι μόνιμα στην κορυφή, δεν μπορείς πάντα να πετυχαίνεις σε ό,τι κάνεις. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε το Ευρωμπάσκετ σαν μια φοβερή πρόκληση για όλους μας, ώστε να καταφέρουμε κάτι σπουδαίο. Δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις ή συγκρίσεις με το παρελθόν, μόνο ένα ωραίο συναίσθημα για να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν μας απασχολεί που μας θεωρούν φαβορί στην Ευρώπη. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο και ανεβαίνουν οι παλμοί δεν παίζει ρόλο ποιος είναι φαβορί και αναμετριέσαι μέσα στο παρκέ. Γίνονται διάφορες αναλύσεις, αλλά δεν μας απασχολούν. Εμείς θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και εν τέλει να δούμε ποιος είναι καλύτερος».

Αναφορικά με τον ΟΠΑΠ δήλωσε: «Η υποστήριξη του ΟΠΑΠ είναι απίστευτη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι μαζί μας, διαχρονικά στηρίζει τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Ελπίζουμε όλοι μαζί να φτάσουμε σε μια επιτυχία».

Λαρεντζάκης: «Θα είμαστε όπως πρέπει στο Ευρωμπάσκετ»

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αναφέρθηκε και αυτός με τη σειρά του στόχους της ομάδας, την αναμέτρηση με την Ιταλία, αλλά και τη στήριξη του ΟΠΑΠ: «Είμαστε έτοιμοι, ανυπομονούμε πολύ για αυτό το τουρνουά. Θεωρώ πως η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο και θα είναι ακόμη καλύτερα όταν επιστρέψουν και οι τραυματίες. Στόχος είναι να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, να μπούμε στα νοκ άουτ και μετά από εκεί και πέρα βλέπουμε. Δεν θέλουμε να θέτουμε υψηλούς στόχους, δεν είναι ότι μας βαραίνει, αλλά ξέρουμε ότι αυτές οι διοργανώσεις κρύβουν παγίδες. Πάμε συγκεντρωμένοι, σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ώστε να φτάσουμε μακριά.

Όλοι μας θέλουμε μετάλλιο. Θα παίξει μεγάλο ρόλο το πόσο θα είμαστε πνευματικά και σωματικά έτοιμοι. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια στο ξεκίνημα, παίζουμε νωρίς με την Ιταλία που είναι οικοδέσποινα και θα αγωνιστεί σε γεμάτο γήπεδο. Θα είναι ένα καλό τεστ για μας, αλλά πιστεύω πως έχουμε δουλέψει τόσο καλά, που θα είμαστε όπως πρέπει. Σίγουρα ήταν πρόβλημα οι τραυματισμοί, αλλά η ομάδα θα είναι έτοιμη. Είναι πολύ σημαντική για μας η βοήθεια του ΟΠΑΠ, που διαχρονικά στηρίζει τον αθλητισμό. Τον ευχαριστούμε που μας στηρίζει».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς