22.7 C
Athens

Ελλάδα – Γαλλία 12-12: Μουδιασμένη η Εθνική στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού, απρόσμενη ισοπαλία με τους Γάλλους

Κάθε αρχή και δύσκολη λέει το ρητό και αυτό αποδείχθηκε και στο Σπλιτ της Κροατίας όπου η εθνική ομάδα πόλο έκανε την πρεμιέρα της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κόντρα στη Γαλλία.

Η Ελλάδα έμεινε στην ισοπαλία (12-12) απέναντι στη Γαλλία με μια κακή εμφάνιση αμυντικά και με αρκετή νευρικότητα από τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου. Η Εθνική αναζητά πλέον νίκη με Μάλτα και με Κροατία σε έναν όμιλο που εξ αρχής είχε βλέψεις για την πρωτιά και ασφαλώς θέλει ένα μετάλλιο για να συνεχίσει με φόρα από τις επιτυχίες της σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Θυμίζουμε πως η ανανεωμένη Εθνική έχει αρκετά νέα πρόσωπα, αλλά και δύο σημαντικές απουσίες αφού εδώ και καιρό ήταν γνωστό πως δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν οι Φουντούλης – Ζερδεβάς λόγω τραυματισμών.

Η Γαλλία μπήκε με ενθουσιασμό και διεκδίκησε ό,τι καλύτερο προηγούμενη με 3-1 για να ισοφαρίσει προσωρινά ο Σκουμπάκης με δύο προσωπικά γκολ.

 

Η Εθνική προηγήθηκε με δύο γκολ στο δεύτερο οκτάλεπτο, αλλά οι Γάλλοι που είχαν σε μεγάλη βραδιά τους Κρουσιγιά και Βερνού έφτασαν να προηγούνται. Το προβάδισμα άλλαζε χέρια και η Ελλάδα ισοφάρισε σε 12-12 με τον Αργυρόπουλο ενώ έχασε ευκαιρία να πάρει και τη νίκη σε παίκτη παραπάνω.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-3, 4-5, 4-2, 1-2

ΕΛΛΑΔΑ: Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 2, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος 2, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης 1, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκκαρης 1, Νικολαΐδης 2, Βλαχόπουλος 1, Λιναράκης.

ΓΑΛΛΙΑ: Ντουμπουά, Σονταντιέ, Κρουσιγιά 3, Μπουέ, Καζ 2, Βερνού 3, Μαριόν-Βερνού 2, Μπιορχ 1, Μαρζούκι 1, Κομέτ, Βενπερστάτε, Ντε Νάρντι, Φοντανί

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δευτέρα 29/8

Ελλάδα – Γαλλία 12-12

Τετάρτη 31/8

Ελλάδα – Μάλτα (11:30)

Παρασκευή 2/9

Ελλάδα – Κροατία (21:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς