12 C
Athens

Αχιλλέας Μπέος – Δ. Μελισσανίδης: Άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς;

Μετά τη νέα «κηδεία» του Βόλου στην ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει κάθε λόγο να αναρωτιέται τι πηγαίνει τόσο στραβά στη φιλία του με τον Αχιλλέα Μπέο

Η λαίλαπα της περιβόητης εξυγίανσης άφησε έντονα στίγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αν και πλέον έχουμε να συζητάμε μονάχα για κάποια «απομεινάρια». Η άλλοτε ανίερη συμμαχία των τριών αντιπάλων του Ολυμπιακών έχει απομείνει… δικέφαλη, από τότε που ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αλαφούζου αντιλήφθηκε ότι οι «σύμμαχοί» Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης μόνο για το καλό του ποδοσφαίρου δεν νοιάζονταν.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (με αυτή τη σειρά) συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο στην ΕΠΟ – του Τάκη του Μπαλτάκου, για να μην ξεχνιόμαστε -, έχοντας… υποκαταστήσει τον Παναθηναϊκό με τον Βόλο του Αχιλλέα Μπέου. Μετά από μια έντονη σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη, ο Αχιλλέας Μπέος φαίνεται πως βρήκε απάγκιο στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Μια μάλλον προβλέψιμη εξέλιξη, από τη στιγμή που οι αυλικοί της Τούμπας βγάζουν σπυριά στο άκουσμά του ονόματός του. Από φόβο μην τυχόν χάσουν εξουσίες και «δικαιώματα» βεβαίως και όχι επειδή υπάρχει κάποια μομφή σχετικά με τα έργα και τις ημέρες του…

Ο Αχιλλέας Μπέος έχει γίνει η φωνή των άλλοτε «εξυγιαντών», εκφράζοντας συνεχώς τις θέσεις της δικέφαλης συμμαχίας. Ο δήμαρχος Βόλου έγινε το… πρωτοπαλίκαρο της «αντίστασης» στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, όταν ειδικά η ΑΕΚ ένιωσε ότι δεν έχει τρόπο να «ελέγξει» τον Άγγλο αρχιδιαιτητή. Όσο για τον ΠΑΟΚ, προκαλεί μεγάλες απορίες η στάση του, αν σκεφτούμε πως επί ημερών Κλάτενμπεργκ έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα πέναλτι!

Το κακό για τους δικέφαλους συμμάχους και ειδικά για τον Δημήτρη Μελισσανίδη είναι πως δεν μπορεί να πιάσει φίλο τον Αχιλλέα Μπέο και μέσα στο γήπεδο. Και αυτό διότι οι «κηδείες» που έχουν κάνει στην ΑΕΚ οι Βολιώτες τους τελευταίους 20 μήνες είναι αμέτρητες και στην πλειοψηφία τους πολύ επώδυνες.

ΑΕΚ – Βόλος 0-1: «Κηδεία» Μπέου σε Μελισσανίδη, ήττα-σοκ και η γιούχα ξεκίνησε νωρίς (vid)

Η αρχή έγινε παραμονές Χριστουγέννων του 2020, όταν το 2-2 της Ριζούπολης έγινε η αφορμή για να απολυθεί ο Μάσιμο Καρέρα (με τον οποίο η ΑΕΚ θα έμπαινε στην Αγιά Σοφιά που στο μεταξύ είχε ήδη μετονομαστεί σε OPAP Arena).

ΑΕΚ – Βόλος 2-2: Το πρώτο αίμα

Ο Καρέρα έφυγε, ο Χιμένεθ ξαναήρθε (για να μπει κι αυτός στην OPAP Arena), αλλά οι Βολιώτες συνέχισαν να κάνουν ζημιές στην Ένωση. Το 1-0 στον Βόλο τον Μάρτιο του 2021 υπενθύμισε στους ανθρώπους της ΑΕΚ πως μια αλλαγή προπονητή δεν ήταν αρκετή για να βρουν αντίδοτο στα… τσίπουρα του Βόλου.

 

Μάλιστα, η «κηδεία» θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη αν λίγες μέρες νωρίτερα η ομάδα του Μπέου πετύχαινε στον επαναληπτικό του κυπέλλου το δεύτερο γκολ που θα της έδινε και την πρόκριση. Η ΑΕΚ κράτησε με νύχια και δόντια το εις βάρος της 1-0 και με το 4-2 του πρώτου ματς πέρασε στον ημιτελικό.

Η περυσινή σεζόν ξεκίνησε καλά για τους Κιτρινόμαυρους, τουλάχιστον σε ό,τι είχε να κάνει με τον Βόλο. Διότι κατά τα λοιπά, ο Μιλογέβιτς είχε προλάβει ήδη να απολυθεί, μετά από μόλις πέντε αγωνιστικές και έναν αποκλεισμό-σοκ από τη Βελέζ Μόσταρ. Η ΑΕΚ του Γιαννίκη νίκησε 1-3 μέσα στο Πανθεσσαλικό, αλλά αυτή τη νίκη την πλήρωσε ακριβά.

Η χρονιά συνεχίστηκε με καταστροφικό τρόπο για την Ένωση και όταν ήρθε η ώρα για το ματς του β’ γύρου στο ΟΑΚΑ, ο Βόλος όχι απλώς έκοψε βαθμούς αλλά πήρε και μια νίκη που την άξιζε απόλυτα.

ΑΕΚ – Βόλος 1-2: Το πρώτο διπλό

 

Μετά το περυσινό στραπάτσο, η λογική έλεγε πως οι Ενωσίτες θα είχαν βάλει μυαλό και θα έπαιρναν στα σοβαρά τον σαββατιάτικο αντίπαλό τους. Είτε τον πήραν σοβαρά είτε όχι, μικρή η διαφορά. Ο Βόλος προηγήθηκε στο 18′ με την οβίδα του Ντέλετιτς και στα 80 λεπτά που ακολούθησαν (μαζί με τις καθυστερήσεις) όχι μόνο κράτησε σχετικά εύκολα το προβάδισμα, αλλά για λίγα εκατοστά δεν μέτρησε το 0-2 στις καθυστερήσεις.

Με το «καλησπέρα» η ΑΕΚ έχασε τρεις βαθμούς στο πρώτο «εντός έδρας» ματς της σεζόν, περιμένοντας το δευτεριάτικο Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός για να διαπιστώσει το χαμένο έδαφος από τους πρωταθλητές (και όποιον άλλον τυχόν κάνει το 2/2). Και κάπου σε μια γωνιά, ο Δημήτρης Μελισσανίδης προσπαθεί να καταλάβει τι έχει πάει στραβά στη φιλία του με τον Αχιλλέα Μπέο. Διότι αν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς;

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Παναθηναϊκός – Περιστέρι 93-88: Καρπάνος, Μαρινάκης και Μπακάλης έσπασαν όλα τα κοντέρ με 30-5 βολές υπέρ του ΠΑΟ!

Ένα τρίποντο του Παπαπέτρου στα 44" και ένα συνολικό... 30-5 στις βολές από Καρπάνο, Μαρινάκη και Μπακάλη έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού για την οριακή νίκη κόντρα στο Περιστέρι

U19 Πόρτο – Μίλαν 2-2 (3-4 πεν.): Οι Ροσονέρι έκαναν την έκπληξη και θα παλέψουν για το τρόπαιο κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Σίμελχακ πάγωσε την Πόρτο μερικά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιτελικού και οδήγησε την υπόθεση-πρόκριση στα πέναλτι, εκεί όπου η Μίλαν αποδείχθηκε ψυχραιμότερη και πέρασε για πρώτη φορά σε τελικό Youth League όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό

U19 Ολυμπιακός – Ναντ 0-0 (3-1 πεν.): Θρυλικό ευρωπαϊκό έπος στη Νιόν, οι Νέοι στον τελικό του Youth League!

Οι Νέοι έδειξαν τον δρόμο: Λίγες ώρες μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «4» του Conference, η απίθανη ομάδα Νέων λύγισε τη Ναντ στη Νιόν και προκρίθηκε στον τελικό του UEFA Youth League όπου οι Ερυθρόλευκοι θα διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό τρόπαιο