22.6 C
Athens

Ιτούδης: «Για κάθε απόντα, υπάρχει ένας παίκτης που δώσει τον καλύτερό του εαυτό για την εθνική»

Οι απανωτές ατυχίες στην εθνική ομάδα έχουν στοιχίσει στον Δημήτρη Ιτούδη, που δεν είχε την πολυτέλεια να δει όλους τους παίκτες του συγκεντρωμένους, εξαιτίας των τραυματισμών.

Μετά τους Παπαπέτρου και Παπαγιάννη, στις απουσίες της ομάδας ήρθαν να προστεθούν οι τραυματισμοί των Σλούκα και Κώστα Αντετοκούνμπο στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Σερβία, δυσκολεύοντας περισσότερο το έργο των διεθνών ενόψει του αγώνα με το Βέλγιο στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μιλώντας στην κάμερα της NOVA, ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στο αποψινό παιχνίδι, τις απουσίες και πώς θα καλυφθούν, καθώς και στο κίνητρο που δίνει στους παίκτες το κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιτούδη:

Για τα πλάνα κόντρα στο Βέλγιο: Ο,τι απεύχεσαι στον αθλητισμό δυστυχώς σου συμβαίνει. Αυτή τη στιγμή έχουμε εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας τους Παπαπέτρου, Παπαγιάννη, Σλούκα και Κώστα Αντετοκούνμπο, Οι δύο δυστυχώς έγιναν τέσσερις, αλλά για κάθε έναν που έχουμε χάσει έχουμε κάποιον άλλος που θα δώσει τη μάχη του μπροστά σ’ ένα γεμάτο Ολυμπιακό Στάδιο και θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Αναμφίβολα, το γεγονός ότι δεν έχουμε υψηλά κορμιά ή αυτούς που παίζουν σε αυτές τις θέσεις, μας ανάγκασε να φέρουμε τον Κακλαμανάκη. Με μία προπόνηση δεν μπορούμε να έχουμε αυτή τη συνοχή που χρειάζεται, ούτε περιμέναμε ότι θα είναι τέτοια η κατάσταση με τους τραυματισμούς. Εντούτοις όπως είπαμε για τον κάθε έναν αθλητή που δεν είναι στην παρούσα φάση εδώ, έχουμε κάποιον άλλον που θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να βοηθήσει την εθνική.

Για το αν θεωρεί το αποψινό επικίνδυνο παιχνίδι: Το συγκεκριμένο παιχνίδι, όταν έχουμε απωλέσει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα τέσσερις πολύ σημαντικούς αθλητές, είναι πολύ επικίνδυνο. Οι Βέλγοι είναι μία ομάδα με συνοχή, συνέχεια και καλούς αυτοματισμούς. Έχουν τον ίδιο προπονητή πολλά χρόνια, Αναμφίβολα, έχουν τρεις πολύ καλούς δημιουργούς κι έναν από τους πιο γρήγορους ψηλούς οι οποίοι βουτάνε στη ρακέτα. Άλλωστε, είναι ο πρώτος σκόρερ που τελειώνει φάσεις που δημιουργούν οι κοντοί. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κι έτσι το αντιμετωπίζουμε. Μην ξεχνάμε πως προερχόμαστε από μία παράταση κόντρα στη Σερβία, όπου μας έμεινε η πικρία. Θεωρώ πως έχουμε την ενσυναίσθηση και την ευθύνη για να αναλογιστούμε τι χρειάζεται αυτό το παιχνίδι, βήμα βήμα να μπούμε στη διάρκεια του παιχνιδιού και να διεκδικήσουμε αυτό που μπορούμε, γιατί αυτή τη στιγμή η συγκέντρωσή μας είναι εδώ, να κάνουμε ένα βήμα ακόμη προς την πρόκριση στο Παγκόσμιο.

Για το πώς στοίχισαν στην ομάδα οι τραυματισμοί: Δεν έχουμε δουλέψει όλοι μαζί, αυτό είναι δεδομένο. Δυστυχώς, δεν μπορείς να τα βάλεις με την τύχη σου. Ο χειρότερος εφιάλτης των προπονητών είναι αυτό ακριβώς, ότι δεν μπορούμε να αντιδράσουμε. Στη διάρκεια του παιχνιδιού μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα, να πας στο plan b, αλλά όταν οι παίκτες τραυματίζονται δεν μπορείς να αντιδράσεις άμεσα. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές σε αυτόν τον τομέα. Εντούτοις, επαναλαμβάνω ότι έχουμε υψηλή ενσυναίσθηση και θεωρώ πως όσοι είναι εξαντλημένοι θα κάνουν το κάτι παραπάνω, έτσι ώστε, να κατορθώσουμε να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι πρώτα απ’ όλα και να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε σε μία καλή πορεία για να γίνουμε ομάδα”.

Για την παρουσία του κόσμου: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Το γεγονός ότι σ’ αυτά τα φιλικά σχεδόν 60.000-70.000 κόσμος παρακολούθησε την Εθνική στο σύνολο λέει πολλά. Αθλητές, όπως ο Γιάννης, που είναι παγκόσμιος, προσελκύει τον κόσμο, αλλά και γενικότερα όλη η εθνική, ο Σλούκας, ο Παπανικολάου, ο Παπαπέτρου, ο Αγραβάνης, όλοι προσελκύουν τον κόσμο. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα τεράστιο κίνητρο για όλους μας να ξέρουμε πως δεν είμαστε μόνοι μας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς