21 C
Athens

Ευρωπαϊκό Πόλο: Το χρυσό γκολ της Ε. Πλευρίτου χάρισε μία σπουδαία νίκη με ανατροπή στην εθνική επί της Ουγγαρίας (vid)

Η… οικογένεια Πλευρίτου, με την πολύτιμη αρωγή της Ιωάννας Σταματοπούλου, οδήγησε την εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών σε μεγάλη νίκη 9-8 επί της Ουγγαρίας, στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Σπλιτ.

Σε ματς όπου η ελληνική ομάδα φάνηκε να χάνει μέσα από τα χέρια της τη νίκη, καθώς έχασε δύο πέναλτι και δέχθηκε σερί 5-0, για να βρεθεί πίσω στο σκορ με 8-6, οι τρεις αδελφές Πλευρίτου πέτυχαν από ένα γκολ στο τελευταίο δίλεπτο και έφεραν τη μεγάλη ανατροπή, την οποία σφράγισε η Ελληνίδα τερματοφύλακας, με μεγάλη απόκρουση στο τελευταίο δευτερόλεπτο (13 συνολικά)!

Το σημερινό αποτέλεσμα, απέναντι στην ομάδα που στις αρχές Ιουλίου αγωνίστηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ανοίγει στο συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου την πόρτα της τετράδας, αφού η κατάληψη -έστω- της δεύτερης θέσης στον Α΄ όμιλο θα της εξασφαλίσει ένα εύκολο ματς στα προημιτελικά με φόντο ένα μετάλλιο.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 1-1, 4-3.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ατίλα Μπίρο): Κις, Σίλαγκι 1, Βάλι 1, Γκουρισάτι 3, Χόρβατ, Παρκς, Μάτε, Περεστέγκι-Νάγκι 1, Λαϊμέτερ, Μαϊέ, Φάραγκο 1, Γκάρντα 1, Μαγκιάρι

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 2, Ελληνιάδη, Μαργ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Τριχά, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς