16.6 C
Athens

«Ασημένια» η εθνική κορασίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ16

Το πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις αλλά λύγισε στον τελικό από την Ουγγαρία. Ο λόγος για την εξαιρετική εθνική Κορασίδων, τη νέα γενιά του ελληνικού πόλου, με τα κορίτσια να αφήνουν και την ψυχή τους στην πισίνα καθ’ όλη τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ16 στη Λάρισα και τελικά να καταλαμβάνουν την άκρως τιμητική δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα “πλήρωσε” το κακό ξεκίνημα (4-0) απέναντι στην πολύ δυνατή Ουγγαρία και, παρότι πλησίασε κάποια στιγμή στο γκολ, ηττήθηκε με 10-6 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, που σε κάθε περίπτωση αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τα κορίτσια του Γιώργου Τσόκα.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Ουγγαρία μπήκε αποφασισμένη, έδειξε να έχει περισσότερες δυνάμεις και με γκολ της Τίμπα με πέναλτι και της Ζόε Λεντβάι ουσιαστικά «καθάρισε» τον τελικό (10-6), μετατρέποντας τα τελευταία έξι λεπτά τηε αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-3, 2-2, 2-0.

Οι συνθέσεις:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Τόρμα, Ζαντλάιτνερ, Λ. Κάρντος, Χόρβατ, Σότι 1, Ν. Λεντβάι 1, Γκούλιας-Ολντάλ, Χάιντου 2, Βάρο, Ντ. Κάρντος, Ζ. Λεντβάι 2, Τίμπα 4, Βάργκα

ΕΛΛΑΔΑ: Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 1, Φουράκη, Δρακωτού, Πιοβάν, Κανελλοπούλου 1, Μπέτα 1, Παπαδοπούλου, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού, Καραμπέτσου 3, Μπεκρή

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς