18.9 C
Athens

Φράιμπουργκ – Μπόχουμ 1-0: Φτωχό σκορ, πλούσιο θέαμα και «3 στα 4» για την αντίπαλο του Ολυμπιακού (hls)

Η Φράιμπουργκ είναι μια από τις τρεις ομάδες που θα βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός στον 7ο όμιλο του Europa League. Και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για έναν ισχυρότατο αντίπαλο που όχι μόνο προέρχεται από ένα εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων, αλλά πρωταγωνιστεί κιόλας.

Οι παίκτες του Κρίστιαν Στράιχ επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, παίρνοντας την τρίτη τους νίκη σε τέσσερις αγωνιστικές (η μοναδική ήττα εντός από την Ντόρτμουντ). Σε ένα ματς που το σκορ είναι τρομερά φτωχό για να αποτυπώσει όσα συνέβησαν, η «Φράι» πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με τον Γκρίφο, σε μια άκρως περιπετειώδη φάση.

Δείτε το γκολ του Γκρίφο στο 49′ αλλά και τα highlights της αναμέτρησης

Όποιος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει αυτό το ματς, θα περάσει καιρός για να καταλάβει πως το αποτέλεσμα ήταν 1-0 και όχι π.χ. 5-1. Η ανωτερότητα της Φράιμπουργκ ήταν δεδομένη, ωστόσο και οι φιλοξενούμενοι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές.

Δύσκολα όμως θα απέφευγαν τον διασυρμό αν δεν είχαν σε τρομερή βραδιά τον Ρίμαν, ο οποίος σταμάτησε αμέτρητες φορές τους αντιπάλους του, συχνά με διπλές και τριπλές επεμβάσεις. Όπως στη φάση του γκολ που έπιασε το πέναλτι του Γκρίφο, σταμάτησε και τη δεύτερη προσπάθεια μέχρι τελικά να νικηθεί εξ επαφής.

Για κατανοήσετε πλήρως τι συνέβη απόψε στο Europa-Park Stadion, αναλογιστείτε πως τα xGoals στο τέλος της βραδιάς ήταν 4,5 για τη Φράιμπουργκ και 1,9 για την Μπόχουμ! Ο Σταφυλίδης αγωνίστηκε για 53 λεπτά, αφήνοντας τη θέση του στον Γιάνγκο λίγο μετά το 1-0.

Η Φράιμπουργκ έχει πλέον 9 βαθμούς σε τέσσερις αγωνιστικές και ισοβαθμεί προσωρινά στην κορυφή με την Μπάγερν, έχοντας βεβαίως έναν αγώνα περισσότερο. Πάντως, όλα δείχνουν πως στο τέλος της 4ης αγωνιστικής η φιναλίστ του κυπέλλου Γερμανίας θα βρίσκεται στην τετράδα της Bundesliga!

Φράιμπουργκ: Φλέκεν, Μ.Γκίντερ, Κ.Γκίντερ, Λίνχαρτ, Σιλιντιγιά, Χέφλερ, Γκρίφο (74’ Βαϊσχάουπτ), Σάλαι (87’ Γκούλντε), Καϊτέλ (85’ Βάγκνερ), Ντόαν (73’ Γεόνγκ), Γκρέγκοριτς (73’ Πέτερσεν)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς