25.4 C
Athens

Αποσύρεται από την Εθνική Κροατίας ο Βρσάλικο

Τέλος εποχής για τον Σίμε Βρσάλικο στην Εθνική Κροατίας, αφού ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να αφήσει πίσω του τη φανέλα με το εθνόσημο.

Σε μία συγκινητική επιστολή, την οποία δημοσίευσε η Κροατική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ο 30χρονος διεθνής τονίζει πως έζησε απερίγραπτες στιγμές με την εθνική και δε μετανιώνει για τίποτα.

«Είναι απερίγραπτο συναίσθημα να φοράς αυτήν την ερυθρόλευκη φανέλα, να βγαίνεις μπροστά στους Κροάτες οπαδούς, να βάζεις το χέρι στην καρδιά σου και να τραγουδάς τον εθνικό ύμνο. Ναι, νιώθεις τεράστιο βάρος εκείνη τη στιγμή γιατί ξέρεις ότι για τα επόμενα 90 λεπτά ένα ολόκληρο έθνος εύχεται το ίδιο με εσένα- νίκη, θρίαμβο, γιορτή- αλλά, πάνω απ’ όλα, νιώθεις αμέτρητη περηφάνια που εσύ – μαζί τους συμπαίκτες σου – έχεις το προνόμιο να εκπροσωπείς τη χώρα σου.

Εξαιτίας αυτού του συναισθήματος, δεν είναι εύκολο να πάρεις την απόφαση ότι τελείωσε. Ότι δε θα φοράς πια την ιερή φανέλα, ότι δεν θα πανηγυρίζεις πλέον σημαντικά γκολ και νίκες.

Ωστόσο, ξέρω ότι ήρθε η ώρα. Και ξέρω ότι αυτό είναι το δίκαιο για την εθνική ομάδα, τους συμπαίκτες, τον προπονητή. Αυτό το κάνει πιο εύκολο.

Είναι επίσης πιο εύκολο για μένα γιατί ξέρω ότι έκανα το καλύτερο δυνατό. Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε διοργάνωση. Δεν μετανιώνω για τίποτα και εκτιμώ κάθε στιγμή που πέρασα με την εθνική ομάδα της Κροατίας.

Είναι εύκολο να σκεφτείς τη Ρωσία το 2018, αλλά βίωσα πολλά άλλα σκαμπανεβάσματα, επιτυχίες και αποτυχίες, δάκρυα χαράς, αλλά και δάκρυα μεγάλης λύπης. Κάθε εμπειρία με έχει εμπλουτίσει ως παίκτη και ως άνθρωπο και δεν θα άλλαζα τίποτα στην πορεία», αναφέρει στην επιστολή του ο Βρσάλικο.

O Βρσάλικο αγωνίστηκε 53 φορές με την φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του, έχοντας μοιράσει οκτώ ασίστ, έχει αγωνιστεί σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα και άλλα τόσα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ υπήρξε μέλος της «αργυρής» ομάδας που αγωνίστηκε στον τελικό του Μουντιάλ του 2018.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς