20.7 C
Athens

Στη Formula 1 η Audi από το 2026

Η Audi θα μπει στη Formula 1 με δικό της κινητήρα από το 2026, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στο περιθώριο της επανέναρξης του πρωταθλήματος με το Grand Prix του Βελγίου.

Σε τέσσερα χρόνια, η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Ingolstadt, θα γίνει μέλος της F1 με τον δικό της κινητήρα και υβριδική κίνηση. Η απόφαση της Audi έρχεται μετά τη δημοσίευση των νέων κανονισμών για τις μονάδες ισχύος, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να καθιστούν ελκυστική την ένταξη στο άθλημα για τους νεοφερμένους σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Οι κινητήρες του 2026 θα διαθέτουν αυξημένη ηλεκτρική ισχύ και 100% βιώσιμα καύσιμα, δύο παράγοντες που, σύμφωνα με την Audi, ήταν βασικοί για την απόφασή της να κάνει το βήμα ένταξης στη Formula 1.

Η Audi – που ανήκει στον Όμιλο Volkswagen – πρόσθεσε ότι υποστηρίζει επίσης τα σχέδια της F1 να είναι πιο βιώσιμη και οικονομικά αποδοτική, με ένα ανώτατο όριο κόστους για τους κατασκευαστές μονάδων ισχύος και μηδενικό άνθρακα έως το 2030.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω την Audi στη Formula 1, μια εμβληματική μάρκα αυτοκινήτου, πρωτοπόρα και τεχνολογικό καινοτόμα. Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για το άθλημά μας Αυτό υπογραμμίζει την τεράστια δύναμη που έχουμε ως παγκόσμια πλατφόρμα που συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Είναι επίσης μεγάλη αναγνώριση ότι η κίνησή μας σε υβριδικούς κινητήρες με βιώσιμο καύσιμο το 2026 είναι μια μελλοντική λύση για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όλοι ανυπομονούμε να δούμε το λογότυπο της Audi και θα ακούσουμε περαιτέρω λεπτομέρειες από αυτούς για τα σχέδιά τους εν ευθέτω χρόνω», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της F1 Στέφανο Ντομενικάλι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς