18.2 C
Athens

ΕΕΑ: Πήρε και τυπικά πιστοποιητικό η ΚΑΕ Ολυμπιακός, μπλόκο σε Ξάνθη και ΠΟΤ Ηρακλή!

Η διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικών συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού βρίσκεται αυτές τις μέρες στην κορύφωσή της. Κι ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η επικύρωση έχει περισσότερο τυπικό χαρακτήρα (όπως με την ΚΑΕ Ολυμπιακός που πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές), υπάρχουν κι εκείνες που το πιστοποιητικό τους παίζεται κορώνα – γράμματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΕΑ το μεσημέρι της Παρασκευής, η ΠΑΕ Ξάνθη απασχολεί για ακόμα μια φορά την Επιτροπή, με δεδομένο ότι τα έγγραφα που κατέθεσε δεν ήταν αρκετά για να της εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό συμμετοχής για τη Super League 2. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την ΠΑΕ Τρίγλια (αυτή που συστήνεται ως ΠΟΤ Ηρακλής), η οποία επίσης δεν έλαβε πιστοποιητικό.

Υπενθυμίζεται ότι η Ξάνθη απασχολεί εδώ και μια διετία την επικαιρότητα, αρχικά με το περιβόητο σκάνδαλο Καλπαζίδη, του… μεγαλοσερβιτόρου επενδυτή και ανιψιού του Ιβάν Σαββίδη που δεν έχει δει κανείς όλο αυτό το διάστημα και στη συνέχεια με την περίπτωση του Μπιλ Πάπας που κατηγορείται στην Αυστραλία για απάτη που αγγίζει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια!

Αναλυτικά οι σημερινές αποφάσεις της ΕΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(25.08.22 ώρα 14:10)

1. Έλεγχος δικαιολογητικών για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α του ν. 2725/99, όπως ισχύει, στις KΑΕ και ΠΑΕ Super League 2.

ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΧΟΡΗΓΕΙ

SUPER LEAGUE 2

ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ
ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙ

ΠΑΕ ΤΡΙΓΛΙΑ
ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙ

ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΧΟΡΗΓΕΙ

ΠΑΕ ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ
ΧΟΡΗΓΕΙ

Εκτός ημερησίας διάταξης:

Έγκριση ίδρυσης-σύστασης ΤΑΠ ΑΑ ΄΄ Φιλοπρόοδος Επιμορφωτικός Σύλλογος Σκύδρας «Ο Αριστοτέλης»

ΧΟΡΗΓΕΙ μόνον άδεια ίδρυσης-σύστασης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς