15 C
Athens

Αναχώρησε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο η εθνική γυναικών

Αναχώρησε το πρωί για το Σπλιτ η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, η οποία το Σάββατο (27/8) μπαίνει στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με πρώτο αντίπαλο τη φιναλίστ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ουγγαρία.

Τη 15άδα της ελληνικής ομάδας απαρτίζουν οι Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελένη Σωτηρέλη (τερματοφύλακες), Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Βάσω Πλευρίτου, Ελενα Ξενάκη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Ειρήνη Νίνου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Μαρία Πάτρα, Αθηνά Γιαννοπούλου, Χριστίνα Σιούτη, Φωτεινή Τριχά, Ελενα Ελληνιάδη και Στεφανία Σάντα. Στην αποστολή μετέχουν επίσης η ομοσπονδιακή τεχνικός, Αλεξία Καμμένου, ο συνεργάτης της Τάσος Πυρπιρής, ο γιατρός Σπύρος Μπάλλας, ο φυσιοθεραπευτής Σταμάτης Φώτογλου και η έφορος της εθνικής ομάδας και μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ, Εύη Μωραϊτίδου, ως αρχηγός αποστολής.

«Μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι, είμαστε έτοιμες και προετοιμασμένες για να λάβουμε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Σπλιτ. Είχαμε μια άρτια προετοιμασία, πηγαίνοντας σε ένα πολύ δυνατό τουρνουά στη Σαρδηνία και έχοντας στην Αθήνα τις εθνικές ομάδες ΗΠΑ και Αυστραλίας που μας βοήθησαν πολύ» δήλωσε πριν την αναχώρηση η Αλεξία Καμμένου.

«Φεύγουμε φιλόδοξες, να παίξουμε καλά, να δείξουμε τα πράγματα που βελτιώσαμε μετά το Παγκόσμιο και, όπως λέω πάντα για αυτή τη νέα ομάδα, βήμα-βήμα να “χτίσουμε” την ψυχολογία μας, να προσθέσουμε καινούρια στοιχεία στο παιχνίδι μας, και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Έχουμε αρκετές παίκτριες που θα παίξουν πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό, όμως είναι άξιες, είναι ελπιδοφόρες και όλες οι κοπέλες θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη επιλογή, όλες οι κοπέλες που κλήθηκαν και έμειναν μέχρι το τέλος είχαν μια άψογη συμπεριφορά μέσα στο νερό και εκτός αυτού, τα έδωσαν όλα και διεκδίκησαν επί ίσοις όροις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο μια θέση στη 15αδα. Αυτό μόνο αισιόδοξους μπορεί να μας κάνει για το μέλλον και έτσι πρέπει να προχωρήσουμε. Πρέπει να υπάρχει από όλους διεκδίκηση, έχουμε μεγαλώσει τη βάση που αγωνίζεται και προσπαθεί η εθνική ομάδα να διεκδικεί πράγματα και ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας μας κάνει πολύ αισιόδοξες» πρόσθεσε η ομοσπονδιακή προπονήτρια.

Η ελληνική ομάδα έχει κληρωθεί στον Α΄ όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει, πέραν της Ουγγαρίας, τη Ρουμανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Κροατία. Η Καμμένου χαρακτήρισε τον όμιλο «πολύ δύσκολο» και εστίασε στα δύο ματς με Ουγγαρία και Ολλανδία, καθώς «… από αυτά τα παιχνίδια θα κριθεί η θέση μας και το χιαστί παιχνίδι που θα περιμένουμε.

Οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου είναι μικρότερης δυναμικότητας. Πρέπει να φανούμε έτοιμες για αυτά τα δύο παιχνίδια και στη συνέχεια, πρώτα ο Θεός, να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο στο χιαστί παιχνίδι, κάτι που δεν κάναμε στο Παγκόσμιο, παρά το γεγονός πως στον πρώτο γύρο βγήκαμε πρώτες. Έχουμε προετοιμαστεί για αυτό και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Είμαι αισιόδοξη και νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες να περάσουμε στη τετράδα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς