21.8 C
Athens

Ίδιες οι οδηγίες του CDC για τους ανεμβολίαστους, εκτός US Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Καμία αλλαγή δεν υπήρξε στην ενημέρωση των οδηγιών από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) σχετικά με τους ανεμβολίαστους αλλοδαπούς πολίτες που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα, γεγονός που θέτει οριστικά εκτός US Open τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Οι μη Αμερικανοί που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ θα πρέπει να εμφανίσουν απόδειξη πλήρους εμβολιασμού με ένα εγκεκριμένο εμβόλιο κατά του covid-19 πριν την αναχώρησή τους για τις ΗΠΑ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η κλήρωση του κυρίως ταμπλό του τελευταίου Grand Slam της σεζόν είναι προγραμματισμένη για απόψε και ο Σέρβος πρωταθλητής αναμένεται τις επόμενες ώρες να ανακοινώσει την απόσυρσή του, προκειμένου να μην προκαλέσει… χάος με την παρουσία του ονόματός του στην κλήρωση.

Η άρνηση του Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί τον έχει κρατήσει μακριά από σημαντικές διοργανώσεις, με σπουδαιότερο το Αυστραλιανό Open, όπου ο εμβολιασμός ήταν επίσης απαραίτητη προϋπόθεση εισόδου στη χώρα. Ο ίδιος ο Σέρβος σε συνέντευξη του έχει δηλώσει πως έχει πλήρη επίγνωση των συνεπειών της απόφασής του να μην εμβολιαστεί, γνωρίζοντας πως του κοστίζει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τίτλους σε Grand Slam.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς