16.2 C
Athens

Μουκουντί: Πρωτάθλημα και Champions League με την ΑΕΚ

Ο Αρόλντ Μουκουντί που ανήκει εδώ και μία εβδομάδα στο ρόστερ της ΑΕΚ δηλώνει κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένος γι’ αυτό το νέο κεφάλαιο της καριέρας του στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η φυγή του από τη Σεντ Ετιέν αποτελούσε μονόδρομο για τον ίδιο και θέτοντας αρκετά ψηλά τον πήχη των στόχων του με την Ένωση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Καμερουνέζος στόπερ, που έχει ως στόχους την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την έξοδο στο Champions League:

«Προετοιμαζόμουν με τη Σεντ Ετιέν και μια μέρα επιστρέφω από την προπόνηση και με παίρνει τηλέφωνο ο ατζέντης μου για να μου πει ότι υπάρχει συγκεκριμένο ενδιαφέρον από την ΑΕΚ και θέλουν να υπογράψω το συντομότερο δυνατό.

Το συζητήσαμε και παρασύρθηκα από την αρχή, ο προπονητής με ήθελε γρήγορα, σκέφτηκα ότι ήταν ένας υπέροχος προορισμός, ένας καλός σύλλογος και μια νέα πρόκληση για να αντιμετωπίσω. Έχω έναν στόχο στο μυαλό μου, αυτόν να τερματίσω πρωταθλητής με τη νέα μου ομάδα και να μπορέσω να παίξω στο Champions League. Από την αρχή ήξερα ότι για να ελπίζω να παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έπρεπε να φύγω από τη Σεν Ετιέν και να πάω σε έναν σύλλογο που παίζει σε υψηλότερο επίπεδο.

Από το τέλος της περασμένης σεζόν έλεγα στον εαυτό μου ότι έπρεπε να φύγω, δεν ήμουν στο καλύτερο μου επίπεδο την προηγούμενη χρονιά. Ξέρω για τι είμαι ικανός, υπήρχε και η αίσθηση του συλλόγου που δεν ήταν καλή, εξάλλου συνεχίζεται. Ήξερα ότι χρειαζόμουν μια αλλαγή σκηνικού.

Είπα σε αρκετούς συμπαίκτες που είναι ακόμα στο κλαμπ, ότι για το καλό όλων, κάποιοι έπρεπε να καταφέρουν να βρουν κάτι και να αλλάξουν σκηνικό. Μόνο καλό θα μπορούσε να είναι. Ζήσαμε σχεδόν τρία χρόνια με την ίδια ομάδα, φυσικά υπάρχει μια ομάδα που φθείρεται αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς