16.7 C
Athens

Στην φυλακή οδηγείται ο Αριστείδης Φλώρος – Στο μικροσκόπιο οι γνωματεύσεις

Οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών και από εκεί επιστρέφει στις φυλακές Χαλκίδας

Ολοκληρώθηκαν οι τυπικές διαδικασίες για την επιστροφή του Αριστείδη Φλώρου στις φυλακές. Ο 39χρονος επιχειρηματίας και καταδικασμένος σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση υπεξαίρεσης των εταιριών Energa-Hellas Power οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών όπου παρέμεινε για περίπου μιάμιση ώρα, προκειμένου να παραλάβει το φυλακιστήριό του.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας με βούλευμά του, αναίρεσε την προηγούμενη κρίση των δικαστικών αρχών για αποφυλάκιση του και διέταξε την επιστροφή του στις φυλακές.

Στο στόχαστρο οι γνωματεύσεις

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για τις συνθήκες της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, για λόγους υγείας λόγω αναπηρίας άνω του 67%.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα ελεγχθούν οι ιατρικές βεβαιώσεις αλλά και ο ρόλος που ενδεχομένως έπαιξαν συγκεκριμένα  πρόσωπα στην υπόθεση.

Την έρευνα για τις συνθήκες αποφυλάκισης του συγκεκριμένου καταδίκου, που μέχρι την περασμένη Παρασκευή διενεργούσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, πλέον θα πραγματοποιήσει η εισαγγελία Διαφθοράς, υπό την επικεφαλής της κυρία Ελένη Τουλουπάκη.

Στο πλαίσιο της έρευνας γιατροί μέλη επιτροπών, που «έδωσαν» ποσοστό αναπηρίας στον Α. Φλώρο άνω του 67% για ψυχιατρικούς λόγους (υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή), για νευρολογικούς (επιληψία) και για αναπνευστικούς (σύνδρομο υπνικής άπνοιας και ήπιο αποφρακτικό σύνδρομο), θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην εισαγγελία Διαφθοράς που θα αναζητήσει ακόμη και τυχόν διάπραξη του αδικήματος της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος!

Το πλαίσιο που θα κινηθεί η έρευνα προδιαγράφεται ξεκάθαρα από τα αδικήματα που η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς καλείται να διερευνήσει.

Συγκεκριμένα, η κυρία Τουλουπάκη θα διερευνήσει τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως: «Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδή αναφορά στην αρχή», αλλά και «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου, καθώς και «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Ως εκ τούτου, μοιραία στο «κάδρο» αναμένεται να μπουν οι γιατροί της επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που αξιολόγησαν και πιστοποίησαν την αναπηρία του συγκεκριμένου κατάδικου, άλλα πρόσωπα που τυχόν βρίσκονται πίσω από τις καταγγελλόμενες ως πλαστογραφημένες ιατρικές γνωματεύσεις, καθώς και πρόσωπα που έχουν ρόλο στις φυλακές, είτε ως κρατικοί υπάλληλοι, είτε ως συνεργαζόμενοι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς