24.6 C
Athens

Επέστρεψε στη Ligue 1 ο Ρόνι Λόπες: Δανεικός στην Τρουά χωρίς οψιόν αγοράς

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού επιστρέφει στη Ligue 1 και η μικρούλα Τρουά θα είναι ο τέταρτος γαλλικός σταθμός στην καριέρα του

Ο Ρόνι Λόπες ήταν κάποτε ένα από τα πιο ανερχόμενα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (διεθνής με την Πορτογαλία αν και Βραζιλιάνος) και στη συνέχεια ένας παίκτης με τεράστιες προοπτικές. Το 2015, στα 19 του, η Μάντσεστερ Σίτι τον πούλησε στη Μονακό για 12 εκ. ευρώ και τέσσερα καλοκαίρια αργότερα η Σεβίλλη έδωσε τα διπλά και κάτι ακόμα (25 εκ.) στους Μονεγάσκους προκειμένου να τον πάρει στην Ανδαλουσία.

Πέρυσι ο Ρόνι Λόπες φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού σε μια σεζόν με αρκετά σκαμπανεβάσματα αλλά και λιγοστές ευκαιρίες από τον Πέδρο Μαρτίνς. Ότι δεν θα έβρισκε χώρο στο ρόστερ της Σεβίλλης για δεύτερη σεζόν θεωρούταν δεδομένο και κάπως έτσι, λίγο πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου ο 26χρονος εξτρέμ έδωσε τα χέρια με την Τρουά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου η συμφωνία με τη Σεβίλλη για τον δανεισμό του Λόπες δεν προβλέπει οψιόν αγοράς, κάτι που σημαίνει ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως του χρόνου θα φορά ξανά διαφορετική φανέλα.

Ο Πορτογαλοβραζιλιάνος επιστρέφει στη Ligue 1 μετά από τρία χρόνια και η ομάδα των Αρδεννών θα είναι η τέταρτη γαλλική στην καριέρα του, μετά τη Νις (33 ματς, 5 γκολ, 2 ασίστ), τη Λιλ (72 ματς, 12 γκολ, 9 ασίστ) και τη Μονακό (82 ματς, 21 γκολ 14 ασίστ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς