16.1 C
Athens

Champions League: Η αυτοκτονία του Ερ. Αστέρα στο 90′ έστειλε τη Μακάμπι στους ομίλους (vid)

Το σοκαριστικό αυτογκόλ του Πάβκοβ στο 90′ έστειλε τους Ισραηλινούς στην κλήρωση του Μόντε Κάρλο – Πρόκριση με ανατροπή για την Πλζεν, δεύτερη άνετη νίκη για την Μπενφίκα κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου

Η Μακάμπι Χάιφα επιστρέφει στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2009-10 και μόλις για τρίτη συνολικά στην ιστορία της. μετά από ένα δραματικό και γεμάτο ανατροπές παιχνίδι στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

Οι Ισραηλινοί, που στον δρόμο τους μέχρι τους χρυσοφόρους ομίλους απέκλεισαν κατά σειρά τον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα Λεμεσού, απέδρασαν με μία σπουδαία ισοπαλία – πρόκρισης από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα χάρη σε τυχερά τέρματα των Σούντγκρεν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και αυτογκόλ του Πάβκοφ στις καθυστερήσεις.

 

Ψυχρολουσία για τους Ερυθρόλευκους της Σερβίας και απόλυτη ποδοσφαιρική ηδονή για το σύνολο του Μπακχάρ που επιστρέφει έπειτα από 12 χρόνια στους ομίλους της πρώτης τη τάξει διοργάνωση της UEFA έχοντας κάνει μία ονειρική πορεία στα προκριματικά.

Χαμός με όλη την έννοια της λέξης έγινε, όπως αναμενόταν, στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα-ρεβάνς ανάμεσα σε Ερυθρό Αστέρα και Μακάμπι Χάιφα στο Βελιγράδι.

Μετά το 3-2 του Ισραήλ οι Σέρβοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και κατάφεραν μέχρι το 43′ να βρουν σκορ πρόκρισης με τέρματα των Πέσιτς και Ίβανιτς (το δεύτερο πραγματική ραψωδία), ωστόσο οι Ισραηλινοί είπαν την τελευταία κουβέντα στο πρώτο 45λεπτο και με πρωταγωνιστή τον άλλοτε παίκτη του Άρη, Ντάνιελ Σούντγκρεν, μετά από χαμένο πέναλτι, έκαναν το 2-1.

ΤΟ 1-0 ΤΟΥ ΠΕΣΙΤΣ

ΤΟ 2-0 ΤΟΥ ΙΒΑΝΙΤΣ

 

Την τελική κουβέντα, όμως, είχαν ξανά οι Ισραηλινοί που με άκρως τυχερό τρόπο ή αν προτιμάτε «αυτοκτονία» του Ερυθρού Αστέρα βρήκαν ένα (αυτο)γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, το οποίο εν τέλει τούς χάρισε το εισιτήρια για τη φάση των ομίλων, μόλις για τρίτη φορά στην ιστορία τους.

Ξανά στους ομίλους του Champions League η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. 

Οι Αετοί της Λισαβόνας επικράτησαν άνετα με 3-0 και στη ρεβάνς κόντρα στην αποδυναμωμένη Ντινάμο Κιέβο του Μιρτσέα Λουτσέσκου και με συνολικό σκορ 5-0 εξασφάλισαν το πολυπόθητο εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για δεύτερη σερί σεζόν.

Σκόρερ για την ομάδα του Σμιντ οι Οταμέντι, Ράφαελ Σίλβα και Νέρες.

Την ίδια ώρα στο Πλζέν η Βικτόρια έκανε μία μεγάλη ανατροπή επί της Κάραμπαγκ που βρέθηκε μπροστά στο σκορ από το ημίχρονο χάρη σε υπέροχο τέρμα του Όζοβιτς.
Με τέρματα των Κόπιτς και Κλίμεντ οι Τσέχοι ανέτρεψαν πλήρως το σκηνικό στο δεύτερο μέρος και με το τελικό 2-1 (σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα) πήραν το εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς