24.3 C
Athens

Ολυμπιακός: «Κλειδί» η σταθερότητα του Άβιλα

Την ώρα που ο Ολυμπιακός ψάχνει και τέταρτο ακραίο αμυντικό αυτό το καλοκαίρι, η εμφάνιση του Γκονσάλο Άβιλα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε την κατάλληλη στιγμή και το ζητούμενο για τον Ισπανό δεξιό μπακ είναι να σταθεροποιήσει την απόδοσή του

Η είσοδος του Γκονσάλο Άβιλα στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με την έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο (αντί του αρνητικού Θανάση Ανδρούτσου), βοήθησε τον Ολυμπιακό να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και να φτάσει στη νίκη. Άλλωστε, από δική του, εκπληκτική, σέντρα προήλθε το πρώτο γκολ στο 57ο λεπτό και άνοιξε ο δρόμος για την κατάκτηση των τριών βαθμών απέναντι στον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα (21/8, 2-0).

Η ουσία είναι αυτή που μετράει και η «συστημένη» αυτή «έβγαλε» μπόλικη ποιότητα. Γενικότερα, πάντως, ο Ισπανός δεξιός μπακ-χαφ έχει βγάλει μία αστάθεια στην απόδοσή του: ούτε αμυντικά είναι απροσπέλαστος ούτε ανεβαίνει συστηματικά από την πλευρά του για να δημιουργήσει κινδύνους.

Ωστόσο, απέναντι σε μία πολυπρόσωπη άμυνα, και ο Ολυμπιακός θα συναντήσει πολλές από δαύτες στο ελληνικό Πρωτάθλημα σε ολόκληρη τη διάρκεια της σεζόν, έδειξε ότι μπορεί να προκαλέσει «ρήγματα» και υπεραριθμία από τη δεξιά πτέρυγα. Οι πλαγιοκοπήσεις είναι και ο καλύτερος και ο πιο σίγουρος τρόπος για να «σπάσει» η άμυνα και η ισορροπία του αντιπάλου.

Μάλιστα, από τη στιγμή που ο Σίμε Βρσάλικο αντιμετωπίζει δεύτερο διαδοχικό πρόβλημα τραυματισμού, είναι δεδομένο πως οι ευθύνες αυξάνονται για τον 24χρονο Άβιλα, που και αυτός αποτελεί θερινή προσθήκη, προερχόμενος από τη Χάντερσφιλντ. Όταν έφτανε σε συμφωνία με τον Κροάτη δεξιό μπακ, ο Πρωταθλητής Ελλάδας γνώριζε το ρίσκο από τη στιγμή που ο διεθνής αμυντικός εμφανίζει μία ευπάθεια στους τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποκτήσει και τρίτο ακραίο αμυντικό, τον 20χρονο Ντόρον Λάιντνερ, τον οποίο δεν έχουμε δει ακόμα με τα χρώματα της ομάδας και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί μέσα. Όταν ο Ισραηλινός αριστερός μπακ παρουσιάζονταν ως σούπερ μεταγραφική επιτυχία, προσωπικά κράτησα αποστάσεις. Ο συγκεκριμένος παίκτης είναι ακόμα «άγουρος» και τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Κάρλος Κορμπεράν κρίνει ότι δεν είναι ικανός για το επίπεδο του Ολυμπιακού. Μία μεταγραφή που σύμφωνα με όσα γράφτηκαν, κόστισε δύο εκατομμύρια ευρώ.

Οι Πειραιώτες αναζητούν μία ακόμα λύση για τα άκρα της άμυνας, σε ένα καλοκαίρι όπου έτσι και αλλιώς η ανανέωση στη θέση του δεξιού και του αριστερού μπακ ήταν επιβεβλημένη. Λογικά, λοιπόν, θα αποκτηθεί και τέταρτος ακραίος αμυντικός στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, που θα μπορεί να ανταποκριθεί και στις δύο πλευρές. Ακόμα και βάσει στατιστικής να το δει κάποιος, είναι δύσκολο να «βγουν» και οι τέσσερις αυτές προσθήκες μέσα σε μία μεταγραφική περίοδο.

Έτσι, λοιπόν, ο Άβιλα και ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ θα συνεχίσουν να «τραβούν το κουπί». Αριστερά, υπάρχουν ακόμα οι Λεονάρντο Κούτρης και Φώτης Κίτσος, με τον πρώτο να μην κάνει κάτι φοβερό και τρομερό στην επανεμφάνισή του με τα ερυθρόλευκα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά τουλάχιστον να δείχνει έτοιμος να βοηθήσει όποτε του ζητηθεί και να αποτελέσει κομμάτι του rotation. Στα δεξιά, ο Ανδρούτσος δείχνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε υψηλό επίπεδο και αυτή η αλλαγή θέσης (και η μετατόπιση από το κέντρο στην άμυνα) αποδείχθηκε μία ατυχής έμπνευση της προηγούμενης τεχνικής ηγεσίας, που κράτησε στάσιμο τον Έλληνα μεσοαμυντικό επί ενάμισι χρόνο.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ολυμπιακός: Υποβάλλεται σε μαγνητική ο Ορτέγκα, αισιοδοξία ότι θα προλάβει την ιστορική ρεβάνς με την Άστον Βίλα

Ο Αργεντινός μπακ γλίτωσε τη σοβαρή ζημιά και πιθανότατα θα είναι διαθέσιμος για τη μεγάλη ρεβάνς στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης», με φόντο την πρόκριση στον τελικό του Conference League

Ολυμπιακός: Διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο ο Λαρεντζάκης, αμφίβολος για το Game 5 στη Βαρκελώνη

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης τραυματίστηκε μετά το αντιαθλητικό του Αμπρίνες κατά τη διάρκεια του Game 4 στο ΣΕΦ και οι εξετάσεις του έδειξαν ότι υπέστη διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο και η συμμετοχή του στον «τελικό» της Βαρκελώνης κρίνεται αμφίβολη

Euroleague: Ανακοινώθηκαν οι ημέρες και οι ώρες για τις τελικές μάχες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα playoffs

Ορίστηκαν οι «τελικοί» των Game 5 για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό σε Βαρκελώνη και ΟΑΚΑ αντίστοιχα, με τους Ερυθρόλευκους να διεκδικούν την τρίτη σερί πρόκρισή τους σε Final-4 και τους Πράσινους την επιστροφή τους μετά από 12 χρόνια