24.6 C
Athens

Στα χέρια της αστυνομίας οι νταήδες του Ρεθύμνου

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκονται οι δύο άνδρες που με αφορμή ένα προσπέρασμα σε δρόμο του Μυλοπόταμου, την περασμένη Παρασκευή, κυνήγησαν μανιωδώς μια οικογένεια τουριστών από τη Γερμανία που έκανε τις διακοπές της στο Ρέθυμνο.

Ο 38χρονος και ο 36χρονος παραδόθηκαν στις αρχές στις 3.00 τα ξημερώματα, παρουσία των δικηγόρων τους. Ο πρώτος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες, που αποτελεί κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα ενώ τον 36χρονο συνεπιβάτη του στο 4Χ4 βαραίνει κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος:

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο.






Το χρονικό

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή του Περάματος Μυλοποτάμου, όταν η οικογένεια των Γερμανών, ένας πατέρας με τους δύο γιους και την κόρη του, επέβαιναν σε ένα ενοικιασμένο αυτοκίνητο. Στον περιφερειακό δρόμο του Μυλοποτάμου, προσπέρασαν ένα αγροτικό, γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσει η καταδίωξη. Οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο 4χ4 κυνήγησαν επί ώρα το ενοικιαζόμενο όχημα, εμβολίζοντάς το κατά διαστήματα.

Όταν το αυτοκίνητα σταμάτησαν, ο οδηγός κατέβηκε από το αγροτικό και άρχισε να γρονθοκοπεί τον συνοδηγό, ενώ ο έτερος δράστης απείλησε τους τουρίστες με ένα μαχαίρι 20 εκατοστών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς