19.4 C
Athens

Ρωσία: Η Lukoil ανακοίνωσε την εξαγορά της Σπαρτάκ Μόσχας

Η ρωσική εταιρεία πετρελαίου «Lukoil» ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (22/8) την εξαγορά της Σπαρτάκ Μόσχας, καθώς και το στάδιο της ρωσικής πρωτεύουσας όπου οι «Μονομάχοι» δίνουν τους εντός έδρας αγώνες τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ρωσικός σύλλογος ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, στον απόηχο της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, η οποία προκάλεσε σωρεία κυρώσεων από τη Δύση κατά της Μόσχας και απομόνωσε περισσότερο τη ρωσική επιχειρηματική κοινότητα.

Η «Lukoil», η οποία ήταν ο μεγάλος χορηγός της Σπαρτάκ για περισσότερες από δύο δεκαετίες έκανε γνωστό πως η απόκτηση του 100% των μετοχών του συλλόγου σημαίνει ότι ο μακροχρόνιος ιδιοκτήτης και πρόεδρος, Λεονίντ Φέντουν, θα παραιτηθεί από όλους τους διοικητικούς ρόλους του. Ο Φέντουν αποχώρησε από τη θέση του αντιπροέδρου της Σπαρτάκ το 2004. Ο δισεκατομμυριούχος αγόρασε το σύλλογο το 2004, όταν η Σπαρτάκ αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Τον περασμένο Μάιο η Nike έβαλε τέλος στη συμφωνία χορηγίας της με τη Σπαρτάκ, η οποία έχει κατακτήσει δέκα τίτλους στη ρωσική Premier League, με επίσημη αιτιολογία τη μη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, εξαιτίας της πολεμικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Επίσης, η Σπαρτάκ Μόσχας διέλυσε την ομάδα της που αγωνιζόταν στη Β΄ κατηγορία, επικαλούμενη οικονομικές δυσκολίες και την ανάγκη περικοπής του προϋπολογισμού της.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς