18.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Η διπλή ανάγνωση για Κούτρη και Ραντζέλοβιτς

Από τη μία πλευρά η δυναμική παρουσία των Κούτρη και Ραντζέλοβιτς δείχνει ότι κάτι πήγε λάθος το προηγούμενο διάστημα ως προς την αξιολόγησή τους και από την άλλη «φωνάζει» για ενίσχυση, ιδιαίτερα στη θέση που αγωνίζεται ο Σέρβος εξτρέμ. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Μία από τις πρώτες υποχρεώσεις ενός νέου προπονητή σε μία ομάδα, είναι να αξιολογήσει το έμψυχο δυναμικό που έχει στη διάθεσή του και να αξιοποιήσει ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί. Για παράδειγμα, να διαπιστώσει αν παίκτες από μία προηγούμενη κατάσταση έχουν αδικηθεί και αξίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ.

Ο ΑΘΛΟΣ εδώ και πολύ καιρό είχε γράψει πως ο Λεονάρντο Κούτρης δεν… υπήρχε για τον Πέδρο Μαρτίνς. Και ας έδωσε το «παρών» στη φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία ύστερα από δυόμισι χρόνια απουσίας από την ομάδα. Ο Πορτογάλος προπονητής είχε πάρει την απόφασή του για τον συγκεκριμένο ποδόσφαιριστή (όπως είχα γράψει έγκαιρα) από εκείνο το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (10/2/19), που έκρινε το Πρωτάθλημα της σεζόν 2018/19.

Ο Κούτρης έχει ταλαιπωρηθεί με τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι παίκτης με background στον Ολυμπιακό. Μετράει αισίως 66 συμμετοχές με 1 γκολ και 12 ασίστ. Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα (21/8/22) είναι σημαντικό για τον 27χρονο αριστερό μπακ, ο οποίος φόρεσε ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα σε επίσημο παιχνίδι για πρώτη φορά μετά τις 15/1/2020 και έναν αγώνα Κυπέλλου με την Καλαμάτα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (4-1).

Η έλλειψη ανταγωνισμού στη θέση του αριστερού μπακ, όπου ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ παίζει ακατάπαυστα, είναι εμφανής. Στις 29 Ιουλίου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντόρον Λάιντνερ. Μία μεταγραφή, που φέρεται να κόστισε δύο εκατομμύρια ευρώ. Προς το παρόν, ο Ισραηλινός αριστερός μπακ δεν έχει βρει ακόμα καν θέση σε αποστολή επίσημου αγώνα. Ο Λεονάρντο Κούτρης, με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, πρέπει να κριθεί δίκαια και δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, ο οποίος επέστρεψε στον Ολυμπιακό αυτό το καλοκαίρι ύστερα από μία σεζόν ως δανεικός στη Λεγανές (με 5 γκολ και 4 ασίστ σε 37 συμμετοχές). Και ο Σέρβος εξτρέμ, έχει τη δική του ιστορία στους Ερυθρόλευκους (με 7 γκολ και 4 ασίστ σε 72 συμμετοχές) και κρίσιμα γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη, στην πρώτη του σεζόν (2019/20).

O 25χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός σκόραρε ένα υπέροχο γκολ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρεμιέρα του ελληνικού Πρωταθλήματος, κάνοντας κοντρόλ με το δεξί και εκτελώντας με το αριστερό χωρίς να το πολυσκεφτεί. Αυτό είναι το πρώτο γκολ του Λάζαρ με τον Ολυμπιακό ύστερα από τις 12/9/20 και τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ στο Βόλο (1-0)! Παράλληλα, ο Λάζαρ είχε συμμετοχή και στο πρώτο γκολ, καθώς από δική του πάσα η ομάδα «άνοιξε» το παιχνίδι της προς τα δεξιά για να βγάλει μετέπειτα ο Άβιλα τη «συστημένη» σέντρα με το δεξί με στόχο το κεφάλι του Βαλμπουενά.

Ο Κορμπεράν «φωνάζει» με τις κινήσεις του για μεταγραφές

Επειδή είναι εύκολο να δημιουργηθούν παρερμηνείες: η μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού είναι απαραίτητη και υποχρεωτική, έστω και στο φινάλε της καλοκαιρινής περιόδου. Ιδιαίτερα στη θέση του εξτρέμ. Ο νέος προπονητής του Πρωταθλητή Ελλάδας, άλλωστε, είναι αυτός που έδειξε (με τον τρόπο του) την ανάγκη για ποιοτικές προσθήκες.

Μία από τις πρώτες κινήσεις του Κάρλος Κορμπεράν ήταν να δείξει εμπιστοσύνη στον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος έχει συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του. Την ταχύτητα και το «ξεπέταγμα» με την μπάλα. Μπορεί να υστερεί στην τεχνική κατάρτιση (στην ντρίμπλα, βασικά), αλλά σε μία ομάδα με περιορισμένο ταλέντο στις θέσεις των εξτρέμ δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο ματς επί εποχής Κορμπεράν αγωνίστηκε ως αλλαγή και στα υπόλοιπα τρία ως βασικός στο δεξί «φτερό» της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Παράλληλα, δεν είναι τυχαίο ότι ο Κόνραντ ντε λα Φουέντε πήρε αμέσως χρόνο συμμετοχής. Ο Αμερικανός winger ανακοινώθηκε στις 13 Αυγούστου, έπαιξε ως αλλαγή στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού (18/8) και βασικός στο πρώτο ματς Πρωταθλήματος (21/8). Μπορεί ο 21χρονος ποδοσφαιριστής να είναι ακόμα «άγουρος», αλλά είναι ταχύς και «μπουκαδόρος». Δείχνει να έχει καλό χειρισμό της μπάλας και την ντρίμπλα στο ρεπερτόριό του. Υστερεί, βέβαια, στις αποφάσεις (σε δημιουργία και εκτέλεση) και τα τελειώματα των πρωτοβουλιών που παίρνει και των ευκαιριών μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Βάζοντας αμέσως στην «εξίσωση» δύο εξτρέμ που σε έναν κανονικό Ολυμπιακό θα είχαν δεύτερο ρόλο στο rotation (και όχι πρωταγωνιστικό όπως συμβαίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή), αλλά εκκινώντας από τον πάγκο, ο Κορμπεράν πιστοποιεί ότι υπάρχει πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι και στις θέσεις των wingers, όπου η απόκτηση ενός έτοιμου ακραίου κυνηγού είναι απαραίτητη για να «βγει» η σεζόν στο επίπεδο που πρέπει και απαιτεί ο ανταγωνισμός εντός και εκτός συνόρων.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ζωντανός για τον τίτλο με την ανατροπή της σεζόν στο 90′

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να ανατρέψει το 1-2 του Βίντα, αφήνοντας ξερή την Ένωση που ετοιμαζόταν για... γύρο θριάμβου στην Τούμπα με νικητήριο γκολ στο 90'

LIVE: Παναθηναϊκός – Άρης

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τη live περιγραφή του αγώνα Παναθηναϊκός - Άρης για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: Ερυθρόλευκη τεσσάρα με το μυαλό στο Μπέρμιγχαμ

Ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα το χαμηλό εμπόδιο της Λαμίας με πολλές αλλαγές και τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, ετοιμάζοντας πλέον βαλίτσες για τον ιστορικό ημιτελικό της Μεγάλης Πέμπτης στο Μπέρμιγχαμ