21.5 C
Athens

Μεντβέντεφ – Τσιτσιπάς 1-2: Μαγική εμφάνιση του Στέφανου και μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Σινσινάτι

Με μία εμφάνιση πρωταθλητή ο Έλληνας τενίστας πέταξε εκτός τελικού το νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και το βράδυ της Κυριακής (21/8) θα διεκδικήσει τον 10ο Masters τίτλο της καριέρας του κόντρα στον Τσόριτς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φορτσάρει σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν και αρχίζει να θυμίζει ξανά κάτι από τον Στέφανο του περσινού καλοκαιριού.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με μία ακόμη μαγική εμφάνιση στο Sinsinati Masters λύγισε (και) το νο.1 του κόσμου, Ντανίιλ Μεντβέντεφ και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά με εμφατικό τρόπο βροντοφωνάζοντας ότι έχει επιστρέψει στην ελίτ.

Με 2-1 σετ 2-1 (7-6, 3-6, 6-3) ο Έλληνας τενίστας δείχνει πλέον το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο στο Οχάιο και το βράδυ της Κυριακής (21/8, 21:30) θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στο σαφώς πιο βατό αλλά συνάμα υπολογίσιμο εμπόδιο του Μπόρνα Τσόριτς.

Με φόντο το US Open που εκκινεί στις 29 Αυγούστου ο «Τσίτσι» έχει τη μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει το δεύτερο του τρόπαιο μέσα στη χρονιά και το 10ο Masters συνολικά στην καριέρα του μέχρι τώρα και να κερδίσει πίσω τη χαμένη του αυτοπεποίθηση.

Παρά τα 45 αβίαστα λάθη ο Στέφανος ήταν συγκεντρωμένος στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, εκμεταλλεύτηκε πλήρως το σερβίς του με 55% αποτελεσματικότητα και σε συνδυασμό με την κακή βραδιά στην οποία βρέθηκε ο Ρώσος αντίπαλός του, έστειλε μήνυμα τίτλου στην Αμερική, σε μία διοργάνωση που τα τελευταία χρόνια τού ταιριάζει απόλυτα, καθώς πλέον μετράει τρεις παρουσίες σε τελικούς και πλέον κυνηγά την πρώτη του νίκη.

ΤΑ ΣΕΤ: 2-1 (7-6, 3-6, 6-3).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς