17.8 C
Athens

Πόρτο – Σπόρτινγκ 3-0: Οι πρωταθλητές έκαναν επίδειξη δύναμης στο ντέρμπι (vid)

Σε θρίαμβο μετέτρεψε το ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Ντραγκάο η Πόρτο κι έγινε η πρώτη ομάδα φέτος με το απόλυτο (3/3) στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Οι Δράκοι ήταν απολαυστικοί ειδικά στο δεύτερο μέρος και επικράτησαν με 3-0 απέναντι στην ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ για να δείξουν ποιος είναι και φέτος το αφεντικό στην Πορτογαλία. Ο Εβανίλσον άνοιξε το σκορ στο 42′ σε κενή εστία μετά την κάκιστη εκτίμηση του Αδάν που έπεσε πάνω στον Ταρεμί και άφησε ανυπεράσπιστη την εστία του.

 

Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν να έχουν τον τρόπο να απειλήσουν και παρά το 1-0 η απουσία ενός καθαρόαιμου στράικερ (αλλά και ενός δημιουργικού μέσου) ήταν εμφανής. Αντίθετα, ο Κονσεϊσάο έριξε στο ματς τον Γκαλένο στο 72′ και τα πάντα τελείωσαν.

Έξι λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς αξιοποίησε την κόντρα στη σέντρα του Εουστάκιο και έπιασε την κεφαλιά σε κενή εστία, με τον Πόρο να βάζει το χέρι του σαν τερματοφύλακας και να αποβάλλεται αμέσως. Ο Ουρίμπε χτύπησε άψογα το πέναλτι και έκανε το 2-0, ενώ στο 86′ ο Γκαλένο κέρδισε και νέο πέναλτι σε ανατροπή από τον Αδάν για να αναλάβει ο ίδιος την εκτέλεση και να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

ΠΟΡΤΟ (Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο, Πέπε (87′ Βερόν), Μαρκάνο, Ζαϊντού (87′ Βέντελ), Οτάβιο, Ουρίμπε, Πεπέ, Μπρούνο Κόστα (72′ Εουστάκιο) Εβανίλσον (87′ Μαρτίνεθ), Ταρεμί (72′ Γκαλένο)

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ (Αμορίμ): Αδάν, Νέτο (70′ Ροτσίνια), Κόατες, Ινάσιο, Πόρτο, Ουγκάρτε (90+1′ Εσγκάιο), Μορίτα (70′ Σάντος), Ρέις (78′ Ζούστε), Έντουαρντς (79′ Φάταου), Γκονσάλβες, Τρινκάο

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς