15 C
Athens

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 1-0: Αγχωτικό τρίποντο στην πρεμιέρα για τους Ασπρόμαυρους

Ένα γρήγορο γκολ του Μπράντον Τόμας αποδείχθηκε φάρμακο για τον ΠΑΟΚ σε μια αναμέτρηση με πολλή νευρικότητα για τους Ασπρόμαυρους κόντρα σε έναν Παναιτωλικό που διεκδίκησε στα ίσα τον βαθμό

Ένα γρήγορο γκολ του Μπράντον Τόμας αποδείχθηκε φάρμακο για τον ΠΑΟΚ σε μια αναμέτρηση με πολλή νευρικότητα για τους Ασπρόμαυρους κόντρα σε έναν Παναιτωλικό που διεκδίκησε στα ίσα τον βαθμό

Ο αποκλεισμός από τη Λέφσκι Σόφιας δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να έχει ένα ήρεμο καλοκαίρι κι όλη αυτή η νευρικότητα αποτυπώθηκε στην πρεμιέρα με τον Παναιτωλικό. Οι Ασπρόμαυροι έφτασαν στη νίκη με 1-0 στην Τούμπα και κρατούν μόνο το τρίποντο αφού συνολικά έδειξαν πως έχουν πολλά πράγματα να βελτιώσουν.

Οι Αγρινιώτες σπατάλησαν δύο καλές αντεπιθέσεις με τον Καρέλη στα πρώτα λεπτά και το πλήρωσαν στην πρώτη φάση του ΠΑΟΚ στο 7′. Ο Λύρατζης συνεργάστηκε από τα δεξιά με τον Νάρεϊ και εκείνος γύρισε στο πρώτο δοκάρι για τον Μπράντον Τόμας που άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα του Δικεφάλου του Βορρά. Ο Ισπανός ήταν αρκετά κινητικός και δημιούργησε κάποιες προσωπικές στιγμές με μακρινά σουτ ή με μια κεφαλιά που υποχρέωσε τον Ανέστη να διώξει σε κόρνερ.

Και οι δύο ομάδες έδειξαν να θέλουν τον αργό ρυθμό και ο ΠΑΟΚ έπαιξε αρκετά με τη φωτιά με αυτό το 1-0: Ο Μπίσεσβαρ στις αρχές του δευτέρου μέρους με ένα ψιλοκρεμαστό πλασέ προσπάθησε να σκοράρει ανεπιτυχώς, ενώ ο Αουγκούστο είχε τη δική του ευκαιρία πριν το φινάλε.

Ο Παναιτωλικός πίεσε ειδικά στα τελευταία λεπτά και θα μπορούσε να βρει το γκολ όταν από λάθος του Κουλιεράκη ο Σενγκέλια έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά το πλασέ του σταμάτησε στον Κοτάρσκι.

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0

Γήπεδο: Τούμπα

Σκόρερ: 7′ Τόμας

Διαιτητής: Ευαγγέλου

Κίτρινες: – / Ντουάρτε, Αποστολάκης

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (80′ Σάστρε), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Κούρτιτς, Ντάντας (71′ Φιλίπε Σοάρες), Αουγκούστο, Νάρεϊ (81′ Κωνσταντέλιας), Μπίσεσβαρ (65′ Ελ Καντουρί), Τόμας (71′ Ολιβέιρα).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Ανέστης, Λάρσον, Αποστολάκης, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν (81′ Βαρόνε), Φλόρες, Ντίας (71′ Σενγκέλια), Ντουάρτε (81′ Ξενιτίδης), Χατζηθεοδωρίδης (57′ Νταγκό), Καρέλης (81′ Ζοάο Πέδρο).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς