16.1 C
Athens

Λαμία – ΑΕΚ 0-3: Νικηφόρο ντεμπούτο Αλμέιδα με κυνισμό και λάτιν χρώμα (vid)

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στον πάγκο της ΑΕΚ που διατήρησε την παράδοση που τη θέλει αήττητη κόντρα στη Λαμία των πολλών απουσιών - Χαμένο πέναλτι ο Ντε Βινσέντι, πολύ καλές οι συνεργασίες Αραούχο και Πινέδα

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στον πάγκο της ΑΕΚ που διατήρησε την παράδοση που τη θέλει αήττητη κόντρα στη Λαμία των πολλών απουσιών – Χαμένο πέναλτι ο Ντε Βινσέντι, πολύ καλές οι συνεργασίες Αραούχο και Πινέδα

 

Ο κυνισμός και η αποτελεσματικότητα που έδειξε στα φιλικά προετοιμασίας αλλά και οι συνεργασίες των μεσοεπιθετικών ήταν τα στοιχεία που έβγαλε η ΑΕΚ και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο «Αθανάσιος Διάκος» κόντρα στη Λαμία.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε με 3-0 και κέρδισε για τέταρτη φορά τη Λαμία στις έξι συναντήσεις τους στο πρωτάθλημα και διατήρησε αυτή την εξαιρετική παράδοση που τη θέλει να μένει αήττητη κόντρα στους Φθιώτες ανεξαρτήτως έδρας και αγωνιστικής κατάστασης των δύο ομάδων. Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα είχε οχτώ σημαντικές απουσίες και το μεγάλο της πρόβλημα ήταν επιθετικό.

Τα πρώτα λεπτά ήταν κυρίως αναγνωριστικά με τη Λαμία να μπαίνει καλύτερα και να μην απειλείται. Έβαλε αρκετές φορές την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή (κυρίως χάρη στα λάθη του Τζαβέλλα που τελευταία στιγμή έσωσε σίγουρο γκολ του Ντε Βινσέντι) και σε μια από αυτές τις περιπτώσεις έφτασε μια ανάσα από το γκολ.

Οι γηπεδούχοι – χάρη στο VAR – κέρδισαν πέναλτι στο 34ο λεπτό όταν ο Σιμάνσκι στην προσπάθειά του να απομακρύνει, κλώτσησε τον Σλίβκα και υπέπεσε σε πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τόμας Ντε Βινσέντι, με τον Αργεντινό να εκτελεί ψηλά και με δύναμη, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε πλάγια. Ο Ντε Βινσέντι ήταν με διαφορά ο μοιραίος αφού στην επόμενη φάση η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα.

 

Η Ένωση πίεσε ψηλά με πολλούς παίκτες και οδήγησε σε λάθος τους φιλοξενούμενους. Ο Αραούχο με τον Πινέδα συνεργάστηκαν στην αντίπαλη περιοχή, ο Αργεντινός έγινε κάτοχος της μπάλας και στο 35′ έκανε το 0-1. Ο Μάνταλος με κεφαλιά έφτασε κοντά και στο 0-2, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ με το σκορ να παραμένει ως έχει στο δεύτερο μέρος.

 

Η απουσία ενός δυνατού – κλασικού – φορ ήταν το πρόβλημα για τη Λαμία που παρότι δεν δεχόταν κλασικές ευκαιρίες, προχωρούσε σε πολλά λάθη. Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις, ο Αραούχο έκλεψε από τον Τζανετόπουλο και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-2 στο 65′. Οι γηπεδούχοι δέχθηκαν και τρίτο γκολ στο 73′, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Πινέδα που με φανταστικό πλασέ από το ημικύκλιο έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Γκαραβέλη διαμορφώνοντας έτσι το τελικό σκορ.

Η Λαμία θα μπορούσε να βρει ένα γκολ αλλά το σουτ του Τσούκαλου σταμάτησε στο δοκάρι του Στάνκοβιτς που ήταν… θεατής στον αγώνα, με την ΑΕΚ να διαχειρίζεται άνετα το αποτέλεσμα και να φτάνει στη νίκη.

ΛΑΜΙΑ – ΑΕΚ 0-3

Γήπεδο: Αθανάσιος Διάκος

Σκόρερ: 35′, 65′ Αραούχο, 73′ Πινέδα

Διαιτητής: Κουτσιαύτης

Κίτρινες: Τζανετόπουλος / Σιμάνσκι

ΛΑΜΙΑ (Φέστα): Γκαραβέλης, Προβυδάκης (58′ Μανούσος), Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Σιμόν, Σλίβκα, Νούνιες, Μπάμπης (84′ Σαραμαντάς), Ντε Βινσέντι (74′ Τσούκαλος), Τσιλούλης.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Βίντα (83′ Ρότα), Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (76′ Λιβάι Γκαρσία), Άμραμπατ (89′ Φράνσον), Τσούμπερ (89′ Μοχαμάντι), Μάνταλος, Αραούχο (84′ Μήτογλου).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς