22.4 C
Athens

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό η μαγική Ελίνα Τζένγκο με ατομικό ρεκόρ! (vid)

Η Ελίνα Τζένγκο κατέκτησε το τέταρτο χρυσό και πέμπτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου - Ασύλληπτη βολή στα 65,81μ. για την Ελληνίδα ακοντίστρια που κυριάρχησε στον πρώτο τελικό - σε επίπεδο Γυναικών - στην καριέρα της

Η Ελίνα Τζένγκο κατέκτησε το τέταρτο χρυσό και πέμπτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου – Ασύλληπτη βολή στα 65,81μ. για την Ελληνίδα ακοντίστρια που κυριάρχησε στον πρώτο τελικό – σε επίπεδο Γυναικών – στην καριέρα της

 

Η Ελίνα Τζένγκο στην κορυφή της Ευρώπης και ο ελληνικός στίβος δεν σταματά να πρωταγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου! Η 20χρονη (σε λίγες μέρες τα κλείνει) Ελληνίδα πρωταθλήτρια με μια απίθανη βολή στα 65,81μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, πετυχαίνοντας μάλιστα και ατομικό ρεκόρ!

Το μεγαλύτερο ταλέντο του ακοντισμού στη χώρα την περασμένη σεζόν είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό Νεανίδων, ωστόσο φέτος στην πρώτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκό Γυναικών ανέβηκε άνετα στην κορυφή και δείχνει να μην τη σταματάει τίποτα.

Η 20χρονη ζεστάθηκε με μια πρώτη βολή λίγο πάνω από τα 60μ. και έδειξε πως έχει την ψυχολογία για κάτι καλύτερο: Η δεύτερη μετρήθηκε στα 65,81μ. και εκεί όχι μόνο κλείδωσε το μετάλλιο αλλά έδειξε πως σφραγίζει το χρυσό, τρέχοντας στην αγκαλιά του προπονητή της για να πανηγυρίσουν! Στην τελευταία της προσπάθεια έδωσε πανηγυρικό τόνο αφού ήδη είχε κλειδώσει το χρυσό και απλώς έριξε βολή στα 64,57μ.! Βολή που πάλι θα της έδινε το χρυσό.

 

Τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέλαβε η Σέρβα Αντριάνα Βιλάγκος με βολή στα 62.01μ., ενώ τρίτη αναδείχθηκε η Τσέχα Μπάρμπορα Σποτάκοβα με βολή στα 60.68μ.

Σημειώνεται πως για την Ελλάδα αυτό ήταν το πέμπτο μετάλλιο στη διοργάνωση και το τέταρτο χρυσό: Δύο κατέκτησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20 και στα 35χλμ. στο βάδην, ένα ο Τεντόγλου και ένα η Τζένγκο, ενώ το αργυρό κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη με την ελληνική εθνική ομάδα να είναι τρίτη στον συνολικό πίνακα μεταλλίων!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς