23.2 C
Athens

Ατρόμητος – ΟΦΗ 3-1: Κεφάτοι οι Περιστεριώτες στην πρεμιέρα, με ανατροπή το τρίποντο

Ο Ατρόμητος θέλει να αποδείξει πως η περυσινή κάκιστη σεζόν έμεινε για τα καλά στο παρελθόν και με εμφανίσεις ανάλογες με αυτή της πρεμιέρας της Super League κόντρα στον ΟΦΗ, δεν θα αργήσει να το καταφέρει. Οι Περιστεριώτες με σούπερ ανατροπή επιβλήθηκαν με 3-1 των Κρητικών στο Δημοτικό στάδιο Περιστερίου και πανηγύρισαν ένα τρίποντο που εκτοξεύει στα ύψη την ψυχολογία των παικτών του Κρις Κόλμαν.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι φανέρωσαν πολλά προβλήματα τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά, με τις προσθήκες που θα γίνουν να είναι μονόδρομος για αγωνιστική βελτίωση.

Οι Κρητικοί στα πρώτα λεπτά υπηρέτησαν σωστά το πλάνο του Νίκου Νιόπλια πιέζοντας στο μισό του γηπέδου του Ατρομήτου και προηγήθηκαν στο 34′ όταν ο Νέιρα συνεργάστηκε με τον Τοράλ και ο Αργεντινός που έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας εκτέλεσε από δύσκολη θέση για να κάνει το 0-1.

Η απάντηση του Ατρομήτου ήταν άμεση. Από τα δεξιά συνεργάστηκαν ο Κιβρακίδης με τον Κλωναρίδη και ο τελευταίος σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι για τον Τζαβίδα που σκόραρε το πρώτο του γκολ με τους Περιστεριώτες. Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος – για την ακρίβεια στο φινάλε του – από τα δεξιά και πάλι ο Κλωναρίδης άνοιξε στον Κιβρακίδη που έδωσε ξανά στον μεσοεπιθετικό των γηπεδούχων κι εκείνος βρήκε στην κίνηση τον Μουνίθ που από κοντά έκανε το 2-1.

Ο ΟΦΗ έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει και στο 50′ ο κάκιστος Γιοχού γκρέμισε τον Τζαβίδα δίνοντας πέναλτι στον Ατρόμητο. Ο Μουνίθ ανέλαβε να εκτελέσει, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Στίβενς που είχε αρκετή δουλειά στο ματς.

Ο ρυθμός έπεσε με τις αλλαγές και οι Κρητικοί δεν έβρισκαν λύσεις με αποτέλεσμα να μη δημιουργήσουν καμία καθαρή ευκαιρία. Αντίθετα, ο Κρις Κόλμαν χαμογελαστός απόλαυσε τον Κιάρτανσον να κάνει ντεμπούτο με γκολ (πέρασε αλλαγή στο 58′ και σκόραρε στο 74′) έπειτα από γύρισμα του Κλωναρίδη που μοίρασε τρίτη ασίστ στην αναμέτρηση και ήταν ο MVP στην πολύ ελπιδοφόρα πρεμιέρα της ομάδας του.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΟΦΗ 3-1

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Σκόρερ: 39′ Τζαβίδας, 45+3′ Μουνίθ, 74′ Κιάρτανσον / 34′ Νέιρα

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: Μουνίθ, Έρλινγκμαρκ / Γιαννούλης, Ντίκο, Μπαλογιάννης, Βούρος

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Σουάρεθ, Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Κουέν, Κλωναρίδης (78′ Ροτάριου), Μουνίθ (65′ Έρλινγκμαρκ), Ρομπάιγ (78′ Τζοβάρας), Τζαβίδας (58′ Κιάρτανσον).

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Στίβενς, Γιοχού (57′ Βούρος), Γιαννούλης, Λάρσον, Μπαλογιάννης (70′ Θοράρινσον), Ντιουσέ, Μεγιάδο (70′ Στάικος), Τοράλ, Μπουζούκης (56′ Μαρινάκης), Νέιρα, Ντίκο (80′ Θεοδοσουλάκης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς