22.6 C
Athens

Μάγεψε το κοινό στο Ηρώδειο ο Sting

Ενα απολαυστικό σόου από τον μεγάλο καλλιτέχνη • Υμνησε την Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Μία από τις πολυαναμενόμενες συναυλίες του φετινού καλοκαιριού ήταν αυτή του Sting που βγήκε χθες στη σκηνή του κατάμεστου Ηρώδειου έχοντας στον πλευρό του τον Τζαμαϊκανό σταρ της reggae Shaggy και μάγεψε με τους ήχους και την ξεχωριστή του ενέργεια το κοινό.

Η εδώ και μήνες sold out παράστασή του, δόθηκε  στο πλαίσιο περιοδείας  για την προώθηση της κοινής δισκογραφικής τους δουλειάς με τίτλο  «44/876», το άλμπουμ που κυκλοφόρησαν πρόσφατα  οι δύο καλλιτέχνες.

Στο ρωμαϊκό ωδείο δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα από ένα πολύχρωμο κοινό κάθε ηλικίας. H βραδιά άνοιξε  με το ομώνυμο τραγούδι του νέου τους άλμπουμ, από το οποίο έπαιξαν αρκετά νέα κομμάτια και συνεχίστηκε με τις πολυαγαπημένες επιτυχίες του Στινγκ, τόσο από την εποχή με τους Police, όσο και από τη σόλο καριέρα του. Περίπου δυο ώρες διήρκεσε η συναυλία χωρίς διάλειμμα.

Μαζί με τις τελευταίες μουσικές του αναζητήσεις και τα τζαμαϊκανά ηχοχρώματα, ο 67χρονος Sting αποθεώθηκε στο ρωμαϊκό θέατρο κάτω από την Ακρόπολη τραγουδώντας τις επιτυχίες του από την μακρόχρονη πορεία του: «Englishman in New York», «Message in a Bottle», «Fields of Gold», «Shape of my heart», «So lonely», «Roxanne», «Desert Rose», «Every breath you take»,  «Fragile».

Σε μεγάλα κέφια και σε πολύ καλή φυσική κατάσταση παρά το ότι είναι πλέον 66 ετών, ο Sting, επικοινωνιακός όπως πάντα με το κοινό του, αποζημίωσε τους Ελληνες και ξένους φίλους του, που έκαναν εδώ και μήνες sold out και τις δυο συναυλίες του και έκανε το κοινό να χορεύει όλη τη βραδιά στα καθίσματα και να χειροκροτεί όρθιο σε κάθε τραγούδι.

Δεκάδες φωτάκια κινητών άναψαν στο τραγούδι «Fields of gold», ενώ ο Στινγκ δεν παρέλειψε να κάνει το σχόλιό του για την ισότητα όλων των λαών χωρίς καμία διάκριση.

Yμνοι του Sting στους Ελληνες για τους πρόσφυγες

Ο Βρετανός μουσικός  που ξεκίνησε την καριέρα του το 1977  κι έγινε γνωστός με το συγκρότημα Police, για να διαγράψει στη συνέχεια μια σόλο πορεία  που τον έφερε στην κορυφή της μουσικής βιομηχανίας, είναι γνωστός και για την υποστήριξή του σε οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το Rainforest Fund, η Διεθνής Αμνηστία, το Live Aid.

Ετσι, κατά τη διάρκεια της εν Ελλάδι παραμονής του πήρε μέρος και σε εκδηλώσεις της Διεθνούς Αμνηστίας. Μία από αυτές οργανώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

«Οι Ελληνες μας έδειξαν πώς να αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες, όταν οι άλλοι άνθρωποι κατασκεύαζαν τείχη», δήλωσε ο Sting στα αποκαλυπτήρια ενός υφαντού έργου τέχνης, με ιδιαίτερο συμβολισμό και με την επιγραφή «Αγαπώ την Ελλάδα», που βρήκε στέγη στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

«Ευχαριστώ τον Θεό για την Ελλάδα επειδή μας δείξατε τον δρόμο. Εχετε δείξει πώς να αντιμετωπίζετε τους πρόσφυγες, όταν άλλοι άνθρωποι κατασκεύαζαν τείχη. Οταν έπαιρναν τα παιδιά από τις μητέρες τους και τα έβαζαν σε κλουβιά, ενεργήσατε με συμπόνια, γενναιοδωρία και κοινή λογική. Επειδή οι λεγόμενοι ηγέτες μας, μια θλιβερή παρέλαση δειλών, δεν έχουν τις λύσεις. Η δημοκρατία ξεκίνησε εδώ στην Ελλάδα, μας δείξατε πώς να γίνουμε και πάλι πολιτισμένοι», ανέφερε ο Στινγκ στην εκδήλωση, την οποία οργάνωσε η Διεθνής Αμνηστία.

«Για περισσότερα από 30 χρόνια, είμαι ενεργός υποστηρικτής του έργου της Διεθνούς Αμνηστίας που μάχεται για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η εκστρατεία της Αμνηστίας με στόχο την υποστήριξη των προσφύγων είναι και επείγουσα και ζωτικής σημασίας. Είμαι περήφανος που προσφέρω τη στήριξή μου και αισθάνομαι τιμή που ενώνουμε την προσπάθειά μας με την αναγνωρισμένη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα Σοφία Βάρη, η οποία γενναιόδωρα προσέφερε την τέχνη της για να δημιουργηθεί αυτό το υπέροχο υφαντό έργο», δήλωσε ο Sting.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς