22.2 C
Athens

Περίπατος με «τεσσάρα» για την Μπενφίκα

Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Champions League δεν δυσκολεύθηκε να νικήσει με 4-0 την Νασιονάλ Μαδέιρα εκτός έδρας.

Με… φόρα από την πρόκριση της στους ομίλους του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων την ΑΕΚ, η Μπενφίκα συνέτριψε με 4-0 την Νασιονάλ Μαδέιρα στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη για τους ποδοσφαιριστές του Ρουί Βιτόρια που δείχνουν ότι θα διεκδικήσουν ξανά τον τίτλο.

Οι «Αετοί» της Λισσαβόνας έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους και απείλησαν την εστία της Νασιονάλ Μαδέιρα δύο φορές με τον Σεφέροβιτς και από μία με τους Σάλβιο, Σέρβι. Τελικά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 28΄όταν ο Σάλβιο βρήκε αμαρκάριστο τον Σέφεροβιτς κι αυτός δεν δυσκολεύθηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα η Μπενφίκα «έχασε» τον Λιούμπομιρ Φέϊσα λόγω τραυματισμού, τον οποίο αντικατέστησε ο Σεμέδο.

Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Σέφεροβιτς σέντραρε και ο Σάλβιο διπλασίασε με κεφαλιά τα γκολ της αντιπάλου της ΑΕΚ στο Champions League. Στο 59’ οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία όταν ο Βλαχοδήμος απέκρουσε το σουτ του Παλόσεβιτς.

Η Μπενφίκα «σφράγισε» και τυπικά τη νίκη της στο 76’ με το πλασέ του Γκριμάλντο μετά από πάσα του Πίτσι. Στις καθυστερήσει του αγώνα o Σίλβα διαμόρφωσε με πλασέ το 4-0 μετά από ατομική προσπάθεια του Πίτσι.

Νασιονάλ Μαδέιρα: Γκιμαράες, Νούνο Κάμπος, Λόπες, Ζούλιο Σέζαρ, Ντέκας (61’ Βίτι), Μαράκης (46’ Παλόσεβιτς), Ζότα (75’ Ριάσκος), Βίτορ Γκονσάλβες, Καμάτσο, Αραμπίντζε, Ροτσέζ
Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλντο, Φέϊσα (30’ Σεμέδο), Πίτσι, Γκέντσον, Σάλβιο (81’ Φελίξ), Σέρβι (70’ Σίλβα), Σεφέροβιτς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς