24.6 C
Athens

Το πέναλτι στον Μάνταλο δεν θα το έδινε ούτε ο… Πρίγιοβιτς! (video)

Η ΑΕΚ με ανύπαρκτο πέναλτι του Μακεδόνα διαιτητή Παπαδόπουλου νίκησε 1-0 τον Αστέρα και… συνεχίζει        

Μ’ ένα πέναλτι βγαλμένο από τις πλέον σκληρές εποχές της παράγκας και μόλις μία εβδομάδα μετά την «κωμωδία» της Τούμπας με τον Πρίγιοβιτς, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη, γιατί έτσι αποφάσισε ο… Μακεδόνας διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος!

Σφύριξε αυτό το πέναλτι υπέρ του Μάνταλου που προσποιήθηκε τον… πεθαμένο σε ένα απλό μαρκάρισμα του Κώτσιρα και ανέδειξε και πάλι στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρακτικές από την περασμένη σεζόν. Αυτές που έδωσαν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα στην Ένωση.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν καλύτερη αλλά όχι καλή, κόντρα σ’ έναν Αστέρα που φάνηκε λίγος και κυρίως προσπάθησε να καλύψει με τα μετόπισθεν. Το σουτ του Μπακασέτα στο δοκάρι, μόλις στο 10’ έδωσε ψυχολογικό προβάδισμα στην ΑΕΚ, κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα.

Σ’ αυτό βοήθησε περισσότερο απ όλους ο Μάνταλος, που ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα από το παιχνίδι με την Βίντι. Ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε τις γνωστές πλαγιοκοπήσεις από την αριστερή πλευρά, πολύ καλή συνεργασία με τον Χουλτ και κυρίως με το Λιβάγια.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Εκεί μπροστά στην επίθεση, ο Λιβάγια με τον Πόνσε, όταν αποκτήσουν καλύτερη χημεία, θα κάνουν ομορφιές, παρόμοιες με τη φάση του 29, όταν ο Κροάτης «σέρβιρε» κι ο Αργεντινός αστόχησε με γυριστό σουτ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ είχε κι άλλο δοκάρι σε κεφάλια του Λαμπρόπουλου, αφού πρώτα η μπάλα στο κεφάλι του Τριανταφυλλόπουλου στο 64’. Ωστόσο, η Ένωση έπαθε… ΑΕΚ στο τελευταίο 20αλεπτο. Ό,τι δηλαδή, και στα δυο προηγούμενα ματς με τη Βίντι. Ανεξήγητα (;) γύρισε πίσω κι έδωσε γήπεδο στον Αστέρα. Σ’ αυτό, ακριβώς αποσκοπούσαν οι αλλαγές του Ουζουνίδη, που έβαλε τρίτο κεντρικό μπακ τον Τσόσιτς κι αριστερό χαφ – μπακ τον Λόπεζ στις θέσεις των Πόνσε και Μπακάκη.

Ωστόσο, στο 88’ παρολίγο να το πληρώσει αυτό η ΑΕΚ όταν ο Μανιάς είχε δοκάρι. O Αστέρας φυγε με το παράπονο ότι σε δυο παιχνίδια τον «καθάρισαν» στεγνά με δυο ανύπαρκτα πέναλτι.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Μαρτίνες (73’ Δουβίκας), Πασαλίδης (46’ Βαλιέντε), Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (65’ Φερνάντες), Καλτσάς, Κυριακόπουλος, Μανιάς.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (65’ Τσόσιτς), Χουλτ, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Λιβάγια, Μπακασέτας, Μάνταλος (82’ Άλεφ), Πόνσε (65’ Λόπες)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς