23.3 C
Athens

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες το ταξίδι τους στη Super League

Οι δύο Δικέφαλοι της Super League εκκινούν την πορεία τους στο νέο πρωτάθλημα έχοντας εντελώς διαφορετική προσέγγιση αλλά και ένα μπερδεμένο μυαλό που πρέπει να βάλουν σε τάξη

Από τη μία η δίψα για διάκριση και η ανανέωση στην άκρη του πάγκου με φόντο την «Αγιά-Σοφιά» και από την άλλη ένα πρότζεκτ που θέλει χρόνο, υπομονή και σωστή διαχείριση μετά από τον οδυνηρό ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μπαίνουν από σήμερα (20/8) στον μαραθώνιο της Super League 2022-23 ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες σε σχέση με πέρυσι.

Για την Ένωση αυτή είναι η πρώτη χρονιά με τον Ματίας Αλμέιδα στο τιμόνι, τέταρτος διαφορετικός προπονητής στις 4 τελευταίες σεζόν. Αυτό από μόνο του δείχνει πολλά, με τους Κιτρινόμαυρους να διατηρούν τον βασικό κορμό του ρόστερ τους προσθέτοντας ορισμένες ποιοτικές πινελιές σε αυτό (Πινέδα, Βίντα), όμως να έχουν δρόμο ακόμα στις μεταγραφές για να καλύψουν όλα τα τα κενά, που την κατέταξαν στην 5η θέση κι εκτός Ευρώπης από τον… Μάιο στην περσινή καταστροφική σεζόν.

Σίγουρα το άστρο του νέου γηπέδου δίνει μία διαφορετική αίγλη και ανυπομονησία για τη σεζόν που εκκινεί σήμερα, αλλά τα πάντα (και οι πάντες) θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου είναι πλήρως ανανεωμένος αλλά ταυτόχρονα όχι και ενισχυμένος, αφού το πρότζεκτ Μπότο με νέους και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές θέλει χρόνο και γερό στομάχι, κάτι που δεν έχουν οι Έλληνες οπαδοί.

Καινούργια αρχή, μετά από οδυνηρό αποκλεισμό στον δεύτερο γύρο του Conference League και μία Τούμπα μισοάδεια, σε μία μεταβατική περίοδο για τον Δικέφαλο του Βορρά στην οποία ο Λουτσέσκου έχει πολλή δουλειά μπροστά του αλλά και μεταγραφικά εμπόδια, καθώς παρά την ανάγκη της ομάδας για ενίσχυση δύσκολα θα αλλάξει κάτι μέχρι τον Σεπτέμβριο στην εικόνα του ρόστερ.

Στην έναρξή τους στη φετινή Super League οι δύο Δικέφαλοι έχουν μπροστά τους τις δοκιμασίες με Λαμία εκτός (ΑΕΚ) και Παναιτωλικό εντός (ΠΑΟΚ), παιχνίδια που τους επιτρέπουν να μπουν με το δεξί σε έναν απαιτητικό μαραθώνιο που ακόμη δεν ξέρουν αν μπορούν ή όχι να πρωταγωνιστήσουν. Θα το δείξει ο χρόνος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο Δικεφάλων στην 1η αγωνιστική:

Λαμία – ΑΕΚ 21:30

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 21:45

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς