18.8 C
Athens

Ευρωπαϊκό Στίβου: Εκτός τελικού οι ομάδες 4Χ100μ. σε άνδρες και γυναίκες

Η εθνική ομάδα 4Χ100 μ. των Ανδρών πραγματοποίησε σήμερα καλή παρουσία έστω και αν δεν πέτυχε τον στόχο της, που ήταν η πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η ομάδα μας τερμάτισε στην τέταρτη θέση της πρώτης σειράς με 39.11 και κατέλαβε την 9η θέση στο σύνολο. Η πρόκριση στον τελικό έκλεισε με 39.03 με την ομάδα της Ελβετίας. Η ομάδα μας έτρεξε με τους Κώστα Ζήκο, Θοδωρή Βροντινό, Παναγιώτη Τριβυζά και Γιάννη Νυφανόπουλο και έκανε καλές αλλαγές, που την έφεραν και τόσο κοντά στην πρόκριση στον τελικό.

Παράλληλα, εκτός τελικού στο ίδιο αγώνισμα έμεινε και η ομάδα 4Χ400μ. των γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο, καθώς οι Κορίνα Πολίτη, Ανδριάνα Φέρρα, Δέσποινα Μουρτά και Δήμητρα Γναφάκη κατέλαβαν την έβδομη θέση στην πρώτη προκριματική σειρά με χρόνο 3:33.33. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η επίδοση αποτελεί εφετινό ρεκόρ για την ομάδα 4Χ400μ. των γυναικών που είχε πετύχει μέσα στη χρονιά 3.33.65.

Η ελληνική τετράδα ήταν 14η στον προκριματικό των 4Χ400μ. των γυναικών, ενώ η ομάδα της Γερμανίας, η οποία πήρε το όγδοο και τελευταίο «εισιτήριο» για τον τελικό, ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε 3:27.92.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς