23.3 C
Athens

Κατάθεση ψυχής από τον Καραλή: «Βυθίστηκα στο άγχος και την κατάθλιψη για αρκετό καιρό»

Ο Εμμανουήλ Καραλής, τέταρτος Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Τόκιο και κορυφαίος άνδρας αθλητής της εποχής του στο επί κοντώ, προχώρησε σε μία σπάνια κατάθεση ψυχής μέσω των social media, μόλις μία ημέρα μετά τον αποκλεισμό του από τον τελικό του αθλήματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του Ολυμπιακού ήταν φανερά δυσαρεστημένος από την απόδοσή του και το γεγονός ότι έμεινε εκτός τελικού, αν και όπως αποκάλυψε τόσο στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ αλλά κυρίως από τα social media πέρασε μία πολύ δύσκολη χρονιά, κατά την οποία έπαθα την πρώτη κρίση πανικού της ζωής του και βυθίστηκε για αρκετό καιρό στο άγχος και την κατάθλιψη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Έπειτα από ένα τραυματισμό που υπέφερα κατά τη διάρκειας της σεζόν στον κλειστό στίβο, ακολούθησαν μια σειρά από περιστατικά που κατάφεραν να μειώσουν εντελώς το ηθικό μου.

Για πρώτη φορά φέτος έπαθα μια πλήρη κρίση πανικού, που κατά συνέπεια με έκανε να βυθιστώ σε άγχος και κατάθλιψη για αρκετό καιρό.

Πίεσα τον εαυτό μου πολύ σκληρά για να αντιστρέψω αυτήν την κατάσταση, αλλά αυτό απλώς έκανε τα πράγματα χειρότερα και δυστυχώς o “κακός” Μανόλο κυριάρχησε περισσότερο.

Ανάγκασα τον εαυτό μου να συνεχίσει τη σεζόν και προσπάθησα να σκέφτομαι θετικά και να απολαμβάνω τους αγώνες όπως πάντα κάνω, αλλά πάντω ένιωθα χαμένος και χωρίς κίνητρο.

Είμαι κουρασμένος και πλήρης εξαντλημένος. Είμαι στο τέλος της περιόδου. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση kαι πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία για λίγο. Χρειάζομαι να κάνω ένα διάλειμμα για να πάρω πίσω το χαμόγελό μου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς