20.9 C
Athens

Απόλλων Λεμεσού – Ολυμπιακός 1-1: Ο τρομερός Χουάνγκ τού έδωσε σφυγμό (vid)

Με τον Κορεάτη να κάνει όργια σε κάθε του επαφή μέχρι την αποχώρησή του, οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν σπινθήρα στην Κύπρο και έχουν κάθε λόγο να νιώθουν αδικημένοι από την ισοπαλία

Με τον Κορεάτη να κάνει όργια σε κάθε του επαφή μέχρι την αποχώρησή του, οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν σπινθήρα στην Κύπρο και έχουν κάθε λόγο να νιώθουν αδικημένοι από την ισοπαλία

Έκανε το πρώτο βήμα αλλά θα χρειαστεί νίκη στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός: Οι πρωταθλητές Ελλάδας δημιουργικά έκαναν το κορυφαίο φετινό παιχνίδι τους σε προκριματικά, έμειναν όμως στο 1-1 με τον Απόλλωνα Λεμεσού στο ΓΣΠ και στον επαναληπτικό στο Φάληρο (25/8, 22:00) θα ψάξουν την ευρωπαϊκή νίκη που θα τους εξασφαλίσει την παρουσία τους στους ομίλους του Europa League για ακόμα μια σεζόν.

 

Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν έχασε τεράστια ευκαιρία να φύγει νικήτρια από την Κύπρο (σκόραρε για πρώτη φορά στο ΓΣΠ) αφού είχε την υπεροχή μετά τα πρώτα 20′, ενώ έδειξε σημαντική βελτίωση ειδικά επιθετικά, μια εβδομάδα μετά τη Σλόβαν και το ματς-θρίλερ στην Μπρατισλάβα.

Προφανώς μέσα σε μια εβδομάδα δεν λύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ερυθρόλευκοι, ούτε αυτό αλλάζει το ότι υπάρχουν θέσεις που «φωνάζουν» για ενίσχυση. Η παρουσία του Ίνμπομ Χουάνγκ – που έκανε το ντεμπούτο του στο 4-2-3-1 του Κορμπεράν ως δεκάρι – το έδειξε ξεκάθαρα. Ο Κορεάτης δεν σκόραρε μόνο αλλά συνολικά ήταν καταπληκτικός στις επαφές του με την μπάλα, έκανε εξαιρετικές κινήσεις χωρίς αυτή και έφτιαξε πολλές ευκαιρίες για την ομάδα του (πολλές εξ αυτών τις σπατάλησε ο μοιραίος Γιουσέφ Ελ Αραμπί).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΧΟΥΑΝΓΚ

Τα highlights από το εντυπωσιακό ντεμπούτο του Χουάνγκ με τα ερυθρόλευκα

Η εικόνα του Κορεάτη έδειξε το γιατί οι Ερυθρόλευκοι χρειάζονται τέτοιους ποδοσφαιριστές αφού ειδικά επιθετικά δεν έβρισκε τα κατάλληλα στηρίγματα, με τον Ραντζέλοβιτς να έχει μερικές εκλάμψεις αλλά συνολικά να παρουσιάζεται κατώτερος των περιστάσεων σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.

Η αναμέτρηση για τους πρωταθλητές Ελλάδας δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, αφού οι Κύπριοι ξεκίνησαν να χτυπούν από την πλευρά του Ρέαμπτσιουκ με τον Βα, ο οποίος είχε και την πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων αναγκάζοντας τον Βατσλίκ να διώξει σε κόρνερ.

Οι παίκτες του Νταβίδ Καταλά είχαν το πάνω χέρι χάρη στις κερδισμένες μονομαχίες τους και βρήκαν το γκολ έστω και με τη βοήθεια της τύχης στο 18′. Από κόντρα σε σουτ πάνω στον Σισέ, ο Γιάνγκα εκμεταλλεύτηκε την κόντρα και βγήκε απέναντι από τον Βατσλίκ για να γράψει το 1-0. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Πιέρ Κούντε είχε δοκιμάσει το πόδι του από μακριά αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς και έφυγε άουτ.

 

Οι Ερυθρόλευκοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα, έπαιξαν με την μπάλα κάτω και με κοντινές πάσες και έφτασαν άμεσα στην ισοφάριση με τον θαυματουργό Κορεάτη.

Ο Ζινκερνάγκελ συνεργάστηκε με τον Ρέαμπτσιουκ ο οποίος άνοιξε από τα αριστερά στον Χουάνγκ. Ο Νοτιοκορεάτης έκανε κάθετη κίνηση στην περιοχή και εκτέλεσε για το 1-1 με το δεξί αφού προηγήθηκε μετά από καταπληκτικό κοντρόλ με το αριστερό.

 

Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, ο Ελ Αραμπί βρέθηκε κοντά στο 1-2, αλλά ο Μαροκινός δεν βρήκε καλά την μπάλα στη σέντρα του Κούντε από τα δεξιά. Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν καθόλου – με εξαίρεση μια πολύ επικίνδυνη φάση του Χέντι στις καθυστερήσεις όπου o Νιγηριανός σκόραρε και το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ – ενώ έφτιαξαν αρκετές ευκαιρίες.

 

Μέχρι το 65′ όπου ο Χουάνγκ βγήκε με αλλαγή, είχε προλάβει να δημιουργήσει ευκαιρίες για δεύτερο γκολ χάρη στις εξαιρετικές του επαφές με την μπάλα και τις γρήγορες κοντινές πάσες του που δημιουργούσαν ευκαιρίες. Ο Ελ Αραμπί ήταν ο μοιραίος στις ευκαιρίες που έφτιαξε ο Κορεάτης, ενώ στο 65′ έφτιαξε τη φάση για τον συμπαίκτη του.

Ο Ελ Αραμπί με κάθετη πάσα βρήκε τον μέσο του Ολυμπιακού που έκανε κίνηση στην περιοχή και εκείνος με υπερέκταση τσίμπησε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιοβάνοβιτς. Σε αυτή τη φάση τραυματίστηκε και ζήτησε αλλαγή, με τον Κάρλος Κορμπεράν να βάζει στο ματς τον Αγκιμπού Καμαρά.

 

Το δεύτερο γκολ δεν ήρθε, αλλά ο Ολυμπιακός έχει λόγους να πιστεύει πως θα προκριθεί και ασφαλώς να είναι ικανοποιημένος από την εξαιρετική παρουσία του Χουάνγκ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Γήπεδο: ΓΣΠ

Σκόρερ: 18′ Γιάνγκα / 29′ Χουάνγκ

Διαιτητής: Σάντσεθ (ΙΣΠ)

Κίτρινες: – / Χασάν, Ντε Λα Φουέντε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε (90+2′ Μπουχαλάκης), Χουάνγκ (67′ λ. τρ. Α. Καμαρά), Ζινκερνάγκελ (80′ Ντε Λα Φουέντε), Ραντζέλοβιτς (80′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (67′ Χασάν)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Καταλά): Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Πεμπέρν, Ρομπέρζ, Κάμας, Κυριακού (60′ Μπα), Κολ, Βα (46′ Ονγκεντά), Πίττας, Γιάνγκα (60′ Σαχάρ), Ντιγκινί (75′ Χέντι).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς